MEDICINA

Házilagos módszert vetett be a koronavírusos beteg, durva ami történt

Feleségével kipróbáltak egy olyan készítményt, amiről azt hallották, meggyógyítja a vírusos betegséget. Csakhogy nem egészen azt a szert vették le a polcról, ami elhangzott, és ez még nem minden...
  • Szerző:

Mialatt a fél világ kutatólaboratóriumai a koronavírus elleni gyógyszer megtalálásán és a védőoltás kifejlesztésén dolgoznak, jócskán akadnak házi, sufnituning megoldások is. Csakhogy ezeknek akár tragikus végkimenetele is lehet, ahogyan az a napokban történt az Egyesült Államokban. Egy hatvanas éveit taposó férfi meghalt, felesége pedig kritikus állapotban van, mert kipróbáltak egy biztosnak hitt gyógymódot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

koronavírus 01

Fotó: Pixabay.com

A borzasztó tragédia Arizona államban történt hétfőn, nem sokkal azután, hogy Donald Trump elnök bejelentette: biztató eredményekre jutottak a koronavírus gyógyszerrel kapcsolatban a kutatók. A hidroklorokin nevű maláriagyógyszer ugyanis elképzelhető, hogy gyógyítja a covid-19-et. Bár még hosszú kísérletezés és tesztelés vár a gyógymód előállítására, az elnök bizakodó volt. Ezt érthette félre az idős házaspár, ugyanis az otthonukban található klorokin-foszfátból vettek be egy-egy szemet – amit egyébként akváriumtisztításra használnak, írja a Daily Mail. Az Arizona-i hatóságok közlése szerint az idős házaspár fél órával a tabletta bevétele után olyan rosszul lett, hogy sürgősséggel kórházba kellett szállítani őket. A férfi végül elhunyt, a felesége még az életéért küzd.

null

null

Nem véletlen közölték teljes részletességgel az esetet: a hatóságok szeretnék elkerülni, hogy a járvány miatt egyébként is túlterhelt egészségügyi ellátórendszebe tömegével kerüljenek olyan betegek, akik otthon kísérleteztek koronavírus-gyógyszerekkel. Szakértők szerint a legtöbb koronavírusos beteg otthon leküzdi a kórt a szokásos influenza-gyógymódokkal, így teljesen felesleges veszélyes szerekkel kísérletezni, főképp akkor, ha semmilyen tünetet nem mutatnak. Az Arizonai hatóságok kérték a lakosokat, hogy kizárólag olyan gyógyszert szedjenek, amit az orvosuk javasolt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?