MEDICINA

Koronavírus – Újra gyorsan nő a napi fertőzések száma Csehországban

Csehországban kedden 367 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami a járvány kezdete óta a harmadik legmagasabb napi esetszám – közölte a cseh egészségügyi minisztérium szerda reggel honlapján.
címkék:
  • Szerző:

Március elseje óta, amikor az első fertőzést kimutatták, már 22 548 ember kapta meg a Covid-19 betegséget Csehországban. Majdnem 17 ezren – a betegek mintegy 75 százaléka – már meggyógyultak. A fertőzés következtében eddig 416-an haltak meg.
A betegek jelenlegi száma 5470, kórházi kezelésre 122-en szorulnak, közülük 22-nek az állapotát súlyosnak minősítették az orvosok.

Bár a betegség lefolyása az érintettek többségénél nagyon enyhe, aggodalomra ad okot, hogy a napi esetek száma az utóbbi időben gyorsabban növekszik, mint tavasszal. Az iskolák szeptemberi megnyitásával a higiénikusok a helyzet további romlására számítanak.
Ladislav Dusek, az egészségügyi információk hivatalának igazgatója szerint az országban jelenleg mintegy 110 helyi fertőzésgóc van, ahol fokozott óvintézkedések érvényesek.

Fotó: Pixabay

Az egészségügyi minisztérium továbbra is azt állítja, hogy országos viszonylatban nincs ok az aggodalomra, mert a hatóságok ellenőrzésük alatt tartják a fertőzés terjedését.
A tárca hétfő este kiadott rendkívüli rendelete szerint szeptembertől kötelező lesz az arcmaszk használata az egészségügyi és a szociális intézményekben, a hivatalokban, a tömegközlekedési eszközökön és a választási helyiségekben.
Ugyanakkor pozitív Covid-19-teszt esetében a kötelező karantén az eddigi két hétről 10 napra csökken.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?