Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.07.06.

Meglepő ötletek: így szépít és fiatalít mindenkit a szódabikarbóna

Nem csak sütéshez, hûtõszagtalanításra jó a szódabikarbóna. Egy sor drága kozmetikumot helyettesíthetsz vele, és a végeredmény ugyanolyan látványos lesz.

Biztos tartasz a kamrádban szódabikarbónát a sütéshez meg egy adagot a hűtőben, hogy közömbösítse a kellemetlen szagokat. Ám sokkal szélesebb körben is felhasználható ez az anyag. Egy sor drága kozmetikai készítményt kiválthatsz, helyettesíthetsz vele.

1. Hajsampon

Hajbalzsam, hajszérum, hajhab, hajlakk…, ezek idővel ragacsossá, erőtlenné, petyhüdtté teszik a hajadat. Hajmosáskor adj egy mogyorónyi szódabikarbónát a kedvenc samponodhoz. Moss vele hajat, öblítsd le. Hajad fényesebb és jobb tartású, könnyebben kezelhető lesz.

2. Száraz sampon

Ha reggel elalszol, életmentő a szárazsampon. Az edzőterem után is gyorssegítség vagy a nyári hőségben, amikor már délután 5-kor zsíros tapintása van a hajadnak. Ha nincs száraz samponod és mégis töredék időd van arra, hogy jól nézzen ki a hajad, szórj pár csipet szódabikarbónát a hajtövekre, jól borzold össze, majd hajkefével rendezd frizurába a sörényedet.

3. Hajkefe tisztítás

Az elszennyeződött hajkefét, fésűt áztasd 20 percig meleg vízbe, melybe 1 tk szódabikarbónát kevertél. Amikor tiszta, öblítsd le, és hagyd megszáradni, mielőtt újra használatba veszed.

4. Arcradír

Az üzletekben kapható bőrradír mikrogyöngyökkel csiszolja le az elhalt hámsejteket. Ezek olyan pici méretűek, hogy bekerülve a lefolyóba, átcsúsznak a vízszűrőkön, és egyenesen a természetes vizeinkben kötnek ki.

Lebonthatatlan műanyagból készülnek,

mérgezik a halakat, egyéb vízi élőlényeket, súlyosan szennyezik környezetünket. 3 rész szódabikarbónából, 1 rész vízből készíts környezet kímélő bőrradír kenőcsöt. Kend az arcodra. Finoman, körkörös mozdulatokkal csiszold át vele a bőrödet, majd meleg vízzel öblítsd le.

5. Mélytisztító bőrradír

Fénytelen, viszkető lesz a bőröd, ha hagyod, hogy az elhalt hámsejtek eltömítsék a pórusaidat. Hetente egyszer finoman dörzsölve távolítsd el az elpusztult, lerakódott hámsejteket. Ne vásárolj drága bőrradírt, hanem használd ugyanazt a szódabikarbónából készült kenőcsöt, amit az arcodra ajánlottunk. Friss és ragyogó lesz tőle a bőröd.

6. Önbarnító eltávolító

Egy rész víz, három rész szódabikarbóna keverékével (mint a bőrradírhoz) megszabadulhatsz a csíkosra sikeredett, narancssárgába hajló önbarnítótól. Nem kell megvárni, míg végre lassan elhalványulva eltűnik magától. Finoman dörzsöld át a bőrödet vele, míg tiszta nem lesz.

7. Dezodor

Érzékeny a bőröd? Szagtalanításra, az izzadás megszüntetésére, a bolti dezodor helyett érdemes kipróbálnod a szódabikarbónát. Púderezd be vele a hónaljadat. Közömbösítve a bőrsavasodást eltünteti a szagokat. Mindezt teszi anélkül, hogy nyomokat hagyna a ruhádon, mint sok más, üzletekben kapható, ártó kemikáliákat tartalmazó dezodor.

8. Borotválkozás utáni bőrpuhító

Borotválás után a bikinivonal nagyon fájdalmas lehet. Egy csésze vízbe szórj 1 ek szódabikarbónát. Kend a fájó bőrfelületre, hagyd rajta megszáradni. Kb. 5 perc múlva hideg vízzel öblítsd le. Férfiak is használhatják ezt a bőrpuhító keveréket. Akár borotválkozás előtt, akár utána kezelik vele a bőrüket, hasznos lesz. A szem környékét kerüljék ki.

9. Körömcsiszoló

Kockázatos lehet a kutikula, azaz a körömágy végi bőr levágása, lecsipkedése. Megsértheted a körömlemezt védő tömítést is. Ha ez sérül, baktérium, vírus, gombás fertőzés juthat be a körömágyba. Készíts pasztát 3 rész szódabikarbóna és 1 rész víz keverékéből. Márts bele egy körömkefét, és körkörös mozdulatokkal dörzsöld vele át az egész kezedet, ujjaidat, körmeidet. Meleg vízzel öblítsd le. Száradás után vidd föl a körömlakkot.

10. Lábáztatás

Egy lavór meleg vízbe szórj 2 ek szódabikarbónát, és áztasd a lábadat 10 percig. Ezután a kezedre használt pasztával csiszold át a lábfejedet, lábkörmeidet is. Öblítsd le, töröld szárazra, majd kend be hidratáló krémmel. Bugyoláld be a lábfejedet egy meleg törülközővel, és felpolcolva pihentesd 5-10 percig. Utána lábad, lábfejed olyan sima lesz, mintha a legdrágább pedikűr szalonban vendégeskedtél volna.

11. Bőrviszketés

Ha száraz, viszkető a bőröd, vegyél szódabikarbónás fürdőt. Engedj meleg (nem forró!) vizet a kádba, keverj bele egy fél csészényi szódabikarbónát. 10-20 perc fürdő simává, puhává teszi a bőröd. Nyáron a leégett vagy szúnyogcsípésekkel teli bőrödet hideg vizes kádfürdővel enyhítsd, melybe fél csésze szódabikarbónát kevertél.  

12. Fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítők rengeteg káros kémiai anyagot tartalmaznak. Jobb, ha helyette szódabikarbónát használsz. Szórj egy kis port az egyik tenyeredbe, és egy nedves fogkefét belemártogatva mosd egy percig. Fogmosásra ne használd. Nem tartalmaz fluoridot, ami a fogszuvasodás elleni védelemhez szükséges.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Van pénze? Ha igen, erre költse, mert megéri!

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

MEDICINA

Így készíti ki a szervezetünket az óraátállítás

MEDICINA

Csodálatos gyógyereje van a pitypangnak, mutatjuk, hogyan készítsd el

MEDICINA

Itt az idő, most készíts gyógyító fenyőrügy szirupot

MEDICINA

„Óriási következményei vannak” - figyelmezteti az orvos a zuhany alatt pisilőket

MEDICINA

Vajon tényleg leszámol a Jerikó rózsa és a mandulagomba a rákkal?

MEDICINA

Kiderült, hogy hány percig szabad zuhanyozni ahhoz, hogy sokáig egészséges maradhass

MEDICINA

Óriási hiba: ezért ne forrald fel soha újra a vizet

MEDICINA

Tedd fazékba a rozmaringot, és nem bánod meg