MEDICINA

Téged is jobban csípnek a szúnyogok, mint másokat? Mutatjuk miért!

Neked is tönkre teszik a szúnyogok a nyári estéidet? Még a ruhán keresztül is ostromolnak? Miért van az, hogy míg téged felfalnak, addig a társaságodban lévőket nagyívben elkerülik?
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kutatások szerint elsősorban a vércsoport az, ami befolyásolja a szúnyogokkal való kapcsolatunkat.

A szúnyogok a leginkább a '0' vércsoportot kedvelik.

Ezen kívül a könnyű prédára, a vékony bőrre vadásznak, ezért elsősorban a kisgyerekek szerepelnek az étlapjuk elején.

Vannak akik erősebben reagálnak a csípésekre és allergiás reakciót vált ki a bogarak támadása. Ha ebbe a csoportba tartozol, a szabadtéri rendezvények előtt napokkal vértezd fel magad antihisztamin tartalmú készítménnyel.

Kevésbé tudományos magyarázat szerint a szúnyogok támadását befolyásolják a ruházatunk színe, parfümünk illata, vagy, hogy mit ettünk előtte. Házi praktikák közé sorolható a Polyvitaplex tabletta, amelynek szedése során a bőr olyan "illatanyagot" áraszt, ami taszítja a vérszívókat.  

Azonban ezeknek semmilyen tudományos bizonyítéka nincs! A nedves párás időben, különösen az esti órákban szinte kivédhetetlen a szúnyogok támadása. Léteznek különféle szúnyogriasztók, illóolajok amiket nem szeretnek a kis vérszívók, ezekkel ideig-óráig távol tarthatóak.

Ha mégis a szúnyogok áldozatává válsz...

Ne vakard! A vakarással elfertőződhet a csípés helye és így még nehezebben gyógyul! A rovarcsípések általában 1 hét alatt elmúlnak, a folyamat gyorsítható szteroid tartalmú krémekkel. A gyógyszertárban kapható kenőcs és a kalcium szintén segít a tűnetek enyhítésében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?