MEDICINA

Tégy alufóliát a kezedre, fantasztikus lesz a hatás

Nem­csak a kony­há­ban óri­ási se­gít­ség a ház­tar­tási fém­fó­lia. Orosz és kínai gyó­gyí­tók sze­rint az egész­ség meg­óvá­sá­ban is va­ló­sá­gos cso­da­szer­ként mû­kö­dik - leg­alábbis, ha meg­fe­le­lően hasz­nálja az ember. Az biz­tos, hogy egyre töb­ben pró­bál­ják ki, mu­tat­juk, miről van szó!
  • Szerző: D. K.

Hihetetlen gyógymód kezdett keringeni az interneten: a hívei azt állítják, hogy a test megfelelő részeire tekert alufólia darabtól elmúlik a krónikus fájdalom és a gyulladások egy része.

Orosz és kínai kutatások adatai alapján a bizarr módszer reumás megbetegedések és köszvény ellen is hatásos, sőt, gyorsítja a sebgyógyulást, segítségével állítólag könnyebb kigyógyulni az influenzából is.

Akik esküsznek az alufólia gyógyhatásaira, krónikus fájdalom esetén a nyakukra vagy a végtagjaik beteg területére tekerik, és legalább 3-4 órán keresztül fent hagyják. Ezt ismétlik 10-12 napon keresztül, hogy elmúljon a fájdalom.

 

Influenza esetén pedig a lábfejre tekernek 5-7 réteget, rajta hagyják egy órát, majd két óra pihentetés után megismétlik; állítólag így hét nap alatt elmúlik az influenza és a megfázás.

Égési sérülésekre is hasonlóképpen használják: egy réteg égés elleni kenőcs a sérülésre, erre kerül az alufólia. Krónikus gyulladás esetén 4-8 rétegnyi fóliával tekerik be a bedagadt, beteg területet, úgy, hogy minden réteg közé tesznek egy-egy papírt. Így 3-7 nap alatt visszahúzódik a gyulladás. Az alufólia hatásos álmatlanság ellen is: a behűtött fóliadarabokat a  szemhéjra, arcra és a homlokra kell tenni elalvás előtt, hogy kifejthesse hatását.

Ahhoz, hogy a fenti módszerek hatékonyan működjenek, az alufóliát egyes elméletek szerint a fényes felével kell a gyógyítandó területre tenni, de mások ennek pont az ellenkezőjét állítják. Hogy mennyire hatásos a módszer, arról nincsenek információink: az biztos, hogy híres orosz orvosok is esküsznek rá, de kínai természetgyógyászok szerint is működik. Állításuk szerint a testre tekert alufólia megváltoztatja a test bioenergiáját, mert az alufólia olyan elemi részecskéket tartalmaz, amik képesek a Föld által kibocsátott energiával kapcsolódni. Amint a fémfólia érintkezésbe kerül a beteg területtel, a meridiánokon keresztül helyreállítja az energiaáramlást, és a betegség gyógyulás megkezdődik. Igaz vagy sem, nem tudjuk - ki lehet próbálni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?