MEDICINA

Végre kiderült, milyen gyakran kell a szex a gyermekáldáshoz

Jöhet a baba? De vajon milyen gyakran kell próbálkozni? Fontos, hogy minden nap legyen szex, vagy elég valamivel ritkábban is? Mi a leghatékonyabb a gyermekáldás szempontjából?

Amikor egy pár babát szeretne, a legtöbben azt gondolják, hogy a mindennapi szeretkezéssel tehetnek a legtöbbet a pici érkezéséért. Persze, ha ez mindkettőjüknek jól esik, nincs semmi baj – de arra azért nincs szükség, hogy a szeretkezés mechanikus teljesítménnyé váljon a cél érdekében. Szóval tényleg szükség van a mindennapos szexre ahhoz, hogy megérkezzen a baba?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Baba 01

Fotó: Pixabay.com

A szakértők szerint a ciklus termékeny szakaszában két-három naponta a legjobb szeretkezni ahhoz, hogy a baba megfoganjon. A hímivarsejt ugyanis a női szervezetben 2-3 napig életben marad, és megtartja megtermékenyítő képességét. A ciklus legtermékenyebb időszaka pedig a peteérés előtti egy-két nap. Ha a nő ciklusa 28 napos, akkor a peteérés a ciklus 14. napjára esik. Így, ha a ciklus 12-13. napján szeretkezik, akkor nagyobb a teherbe esés valószínűsége. A peteérés után viszont már nincs esélye a megtermékenyülésnek.

Baba 02

Fotó: Pixabay.com

Ám ha valakinek az átlagos 28 naposnál rövidebb, hosszabb, vagy rendszertelen a ciklusa, ez az időpont eltolódhat. Épp ezért a legjobb, ha a pár a ciklus első felében rendszeresen, 2-3 naponta szeretkezik. Nem kell görcsösen ráfeszülni a mindennapi szexre, hiszen a teljesítménykényszer nem segíti az eredményességet. Ha viszont 35 éves kor alatt 1 évig, 35 év fölött pedig fél évig nem sikerül a nőnek teherbe esnie, érdemes orvosi segítséget, kivizsgálást kérni, hogy kideríthető legyen a sikertelenség oka.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Lazac, töltött káposzta, pulykasült? Segítünk, hogy mi kerüljön karácsonykor az asztalra

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?