MEDICINA

Vérlázító, mit tett a beteg kisbabákkal a szörnyeteg ápoló

Az egészségügyben dolgozóktól elvárható minimális empátiának sem volt képes eleget tenni a fertőző osztályon dolgozó horvát nővérke.

A horvát és a nemzetközi sajtó is egy zágrábi ápoló, Ana Trescec rémtettétől hangos. Az érzéketlen kórházi dolgozó úgy csinált magának némi szabadidőt, hogy a rá bízott beteg gyerekeket hozzákötözte az ágyrácshoz.  Az influenzás és rotavírussal fertőzött 5 hónapos ikerpárnak a végtagjait kötözte a fémkerethez, hogy véletlenül se mozduljanak a helyükről, amíg ő kávészünetet tart - írja a Mirror.

A gyerekek anyja sokkot kapott amikor meglátta megbéklyózott ikreit. Elmondása szerint mindkét gyermekének tele volt a pelenkája és a saját vizeletükben és székletükben fetrengtek, ágyékuk környéke pedig tiszta kiütéses és sebes lett a teli pelustól.

Az anya felháborodására a nővér lekezelően csak annyit mondott:

„Nem várhatja, hogy mindig ott üljek mellettük, és ötpercenként kicseréljem rajtuk a pelust.”

A hír hamar eljutott a kórház igazgatójához, aki egy nyilatkozatban  elmondta, hogy a kórház az előírtaknak megfelelő ápolásban részesítette a kicsiket. A nővérke viselkedése miatt mindazonáltal  elnézést kért az anyától.

Az eset széles társadalmi felháborodást váltott ki szerte Horvátországban, ezért a helyi egészségügyi minisztérium vizsgálatot indított az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?