ÉLETMÓDI

Megdöbbentő, mi derült ki azokról, akik korán készülnek a karácsonyra!

Nem is gondolnád, milyen megállapítást tettek a szakértők.

A karácsonyra készülődni izgalmas és szívet melengető dolog. Sok ember számára egyenesen idegesítő, hogy már novemberben mindenhol díszeket és égősorokat lát a kirakatban – vannak viszont szép számmal, akik számára ez igazi öröm, és lelkesítő látvány.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egy kutatás érdekes megállapításra jutott. Steve McKeown, ismert és elismert pszichológus ugyanis azt állítja, hogy mindazok, akik korán nekilátnak a készülődésnek, boldogabbak, mint halogató társaik. A ráhangolódás, az apróságok beszerzése, a lakás díszítgetése ugyanis mind olyan örömforrás, amely oldja a stresszt, harmonikussá tesz és békéssé. Ez a folyamat oldja a szorongást, közelebb hozza a gyerekkori szép emlékeket, segít a feszültség hátrahagyásában. Egy friss tanulmány ezen felül azt a következtetés is levonta vizsgálata során, hogy ezek az emberek általában véve barátságosabbak, nyitottabbak, és könnyebben ismerkednek másoknál.

A tanulmány arra is kitér, hogy a lakás környékének dekorálása még a szomszédokkal is szorosabbra fonja a viszonyt, ahogyan az is erősíti a közösséghez tartozás élményét, hogy együtt válogat a díszek közt az ember másokkal a boltokban. Mondhatnánk, hogy mindez ugyanígy igaz azokra is, akik az egészet december közepére hagyják, csakhogy olyankor már sokkal inkább a stressz és a kapkodás lesz úrrá mindenkin. A közösségépítő hatás tehát éppen abban rejlik, hogy hamar, kényelmesen és békében kezdődik el az ünnepvárás folyamata.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?