Létrehozva: 2020.10.05.

Megkérdeztük olvasóinkat: ezekbe a magyar városokba látogatnának el legszívesebben ősszel

Jön a hosszú hétvége, ennek kapcsán megkérdeztük az olvasókat, szívük szerint hova mennének el pihenni Magyarországon belül.

Szerző Ripost

Közeleg a hosszú hétvége és az őszi szünet is. Ennek apropóján kérdeztük meg a Ripost olvasóit, melyik lenne az a magyarországi úti cél, ahol szívesen eltöltenének egy kis időt.

1. Tokaj

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az első helyen Tokaj végzett, sokan szeretnének bort kóstolni vagy éppen a Tokaj-Hegyalján túrázni. Több mint 100 kilométernyi kijelölt túraútvonalon kirándulhatunk. Látogassunk el a Kopasz-hegy csúcsára, és élvezzük a lenyűgöző panorámát, vagy akár sétáljunk fel a Finánc-dombi kilátóba, ahonnan madártávlatból láthatjuk Tokaj kanyargós utcáit, a szőlőültetvényeket vagy a Tisza és a Bodrog összefolyását. A tokaji Szerelmi Pincesorról felsétálhatunk a Hétszőlő-dűlőbe is, és természetesen meg is kóstolhatjuk a borokat.

2. Hajdúszoboszló

A Debrecentől 22 km-re található Hajdúszoboszló Magyarország egyik legkedveltebb vidéki üdülőhelye, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma található. Sokan választanák helyszínül egy wellness-hétvégére. Sok olvasónk említette meg, hogy ha már ott vannak, szívesen ellátogatnának Hortobágyra is. A magyar puszta a világörökség részeként számos aktív kikapcsolódást kínál látogatóinak: a pusztai kocsikázás, a lovaglás, a kisvonatozás vagy a vadasparkok felfedezése egyaránt megfelelő választás lehet számukra.

MTI/Czeglédi Zsolt

A központi parkolótól könnyed sétára találhatók a legnépszerűbb nevezetességek is: a Kilenclyukú híd, a Nemzeti Park Látogatóközpontja, a Kézművesudvar, a Pásztormúzeum, a Körszín, a Madárpark, és a Hortobágyi Csárda is, ahol a gasztronómia kedvelői kóstolhatják meg a térség ételkülönlegességeit.

3. Szarvas

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Csodás liget és vadbemutató várja a Szarvasra látogatókat. A gyerekbarát Állatparkban testközelből ismerhetők meg a Dél-Tiszántúlon honos állatfajok, így minden generáció számára tartalmas kikapcsolódást jelenthet a térség felkeresése. Szarvason egy másik csodálatos látnivaló az arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít, ahol száz évet megélt mocsárciprusokat, mamutfenyőket is láthatunk 82 hektár területen.

4. Lillafüred

MTI/Vajda János

A festői szépségű Lillafüred a Bükk keleti szélén, Miskolc városától 15 km-re a Garadna és a Szinva völgyének találkozásánál fekszik. A környék rengeteg lehetőséget ad a túrázásra, de azoknak is kitűnő úti cél lehet, akik nem rajonganak a hegymászásért. Mindenképpen érdemes végig sétálni a függőkerten, amely egyenesen a palotaszállóhoz visz fel és útközben tökéletes kilátás nyílik hazánk legmagasabb vízesésére is. Közvetlenül a sétányról nyílik az Anna-mésztufabarlang is, amelyben különleges természeti látnivalókban lehet részünk a megkövesedett falevelek lenyomataitól kezdve, a lelógó faágakig.

5. Sümeg

MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Keresve is nehéz lenne olyan várost találni Magyarországon, ahol annyiféle élmény, kikapcsolódási és művelődési lehetőség várja a látogatókat, mint Sümegen. Sümeg városának története egészen Szent István koráig nyúlik vissza, történeti-kulturális emlékei pedig páratlanul gazdagok, és legtöbbjük a városon belül tett sétával felfedezhető. Sümeg városától persze elválaszthatatlan az annak szinte közepén épült, egyedülállóan látványos sümegi vár.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadult makákók miatt új rendőri egységet hoztak létre Thaiföldön

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!