FAZÉK

Megtagadta a régi szabályt a magyar háziasszony, ezt csinálja a kocsonya zsírjával

Végre elérkezett a kocsonyafőzés ideje, lassan mindenki elkészíti a maga verzióját. Boros Valika szabolcsi háziasszony minapi különvéleménye atombombaként hatott.
  • Szerző:

Abban nagy az egyetértés, hogy imádjuk a kocsonyát, de az is igaz, hogy mindenki másképp csinálja.

A kész kocsonyán megdermedő zsír viszont biztosan főellenség, amitől különböző módszerekkel igyekeznek megszabadulni a háziasszonyok. Van, aki a hosszas, több órás főzési idő során végestelen végig kanalanként meri le a rotyogó lé felszínéről a húsból folyamatosan kiolvadó zsírt. Mások papírtörlővel itatják le még dermedés előtt. De amit Boros Valika csinál vele, arra kevesen gondolnának, ki is akadtak rendesen a nők.

„Reggelire kocsonyát eszek, igen én rajta hagyom a zsírt ilyenkor szépen lehúzom rákenem a kenyérre és megeszem, finom ízletes zsír, mi úgy szeretjük...”írta Facebook csoportjában a legnépszerűbb magyar háziasszony.

Így néz ki Valika kocsonyája:

Az biztos, hogy ennek a kocsonyának isteni a zsírja, hiszen Valika soha, semmilyen ételből nem sajnálja a hozzávalót! És milyen igaza van, kár lenne veszendőbe hagyni a finom és egészséges zsiradékot. Valika egyébként kapott hideget, meleget a követőitől, sokan nem tartották kívánatosnak így a kocsonyát. De a vidéki nők többsége a szabolcsi háziasszony mellé állt, sokan szeretik ilyen natúran a rezgő kocsonyát!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?