ÉLETMÓDI

Mennyei, nyári csemege: áfonyás jégkrém házilag!

Ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb desszert nincs.

Ki ne szeretné a jégkrémet? Melyikünknek ne esne jól a nyári melegben egy könnyű, finom és hűsítő desszert, ami nem telít el, nem is hizlal, ráadásul mindezeken felül még kifejezetten olcsó is?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Fenyő Bori

Ha szeretnél egy rendkívül egyszerűen elkészíthető finomságot készíteni a családnak, akkor ez lesz a te tuti recepted. Egyedül két dologra kell csak odafigyelned: villámgyorsan elfogy majd, és érdemes időben elkészítened, hogy valóban legyen ideje megdermedni a mélyhűtőben.

Adagonként kell majd porcióznod a fridzsiderbe ezt az finomságot, ezért jó, ha előveszed a műanyag, pálcikás jégkrém formáidat. Amennyiben nincsen otthon ilyesmid, semmi gond: tökéletes megoldást nyújt néhány műanyag pohár, melybe egy-egy spatulát, vagy akár kiskanalat raksz majd.

Fotó: Fenyő Bori

Vegyél elő két pohárnyi natúr, görög joghurtot, melynek krémes állaga adja a jégkrémes nyalóka alapját. Keverj a joghurtba mézet és friss gyümölcsöt. Ha még édesebb ízre vágysz, akkor a gyümölcsöt főzd fel cukros vízben, úgy keverd az alapba. Sőt, akár lekvárt is használhatsz hozzá, azzal is tökéletes lesz az eredmény.

Fotó: Fenyő Bori

Méz híján nyugodtan használhatsz sűrített tejet is, viszont semmiképp ne mondj le a vaníliáról, mert különösen finommá teszi, ha azzal is megbolondítod.

Fotó: Fenyő Bori

Más dolgod nem is maradt, mint jól összekeverni egymással mindezt, ezután pedig kanállal adagolni.

Fotó: Fenyő Bori

Ha mindezzel elkészültél, akkor tedd a mélyhűtőbe néhány órára a desszertedet. Sűrű állaga miatt érdemes 3-4 órával kalkulálnod, amíg tényleg megdermed majd. Ezután viszont néhány perc alatt el is fog tűnni mindez, mert szempillantás alatt rabjává válik majd a család.

Fotó: Fenyő Bori

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?