ÉLETMÓDI

Miért kell ezt? Felháborodtak a nők a világsztár szülőszobai posztja miatt

Döbbenetesen erős képsorokat osztott meg, rengetegen tartották felháborítónak. Nem csoda, hogy alaposan felkavarta az állóvizet. Egy szakértő elárulta, mi az oka, ha ilyet tesznek a szülők.
címkék:
  • Szerző:

Milliók látták a torokszorító fotót Chrissy Teigen szupermodellről, aki a napokban vesztette el újszülött kisfiát – és a szívszorító bejegyzés nem csupán együttérzést, de hatalmas felháborodást is kiváltott a nőkből. Hiszen a fotókon a modell a karjában tartja a bepólyázott kisbabát, aki nemrég vesztette el az életét. Sokan tették fel a kérdést: erre mi szükség volt? Sőt, mások azzal vádolták meg a párt, hogy így akarják növelni a népszerűségüket, és egyenesen ízléstelennek kiáltották ki a fotósorozatot – pedig egy szakértő szerint egyáltalán nem erről van szó, sőt: nem Teigenék az egyetlen szülőpár, akik hasonló felvételeket készítettek…

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció!)

Amikor tragédia történik, a gyászoló számára sokszor egy fénykép az egyetlen lehetőség, hogy tisztán emlékezzen arra, amit elveszített, nyilatkozta a Huffpost magazinnak Dan Reidenberg mentális egészség szakértő. Ahogy magyarázta, az ilyen fájdalmas helyzetekben képtelenség tisztán átélni a pillanatot; a kisbabájukat elvesztő szülők sokszor fel se fogják, hogy ez életükben az egyetlen alkalom, amikor a karjukban tarthatják a gyermeküket. És egy fénykép erre a pillanatra örökre emlékeztetni fogja őket. Egy ilyen fotó ugyanakkor a gyászfolyamatot is segíti: a tragédiát feldolgozni hosszú és fájdalmas, és vannak pillanatok, amikor az ember képtelen elhinni, hogy a szörnyűség tényleg megtörtént.

Kisbaba 03

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció!)

Bár tabutémának számít, mégis szülök milliói készítenek fényképet elvesztett kisbabájukról. Persze könnyen lehet, hogy a gyász első napjaiban képtelenek megnézni őket – de később, amikor már nagyjából feldolgozták a fájdalmat, emlékezteti őket a nehéz időszakra, és arra, hogy bár ezt teljesen feldolgozni nem lehet, a nehezén már túljutottak. A szakértő szerint azzal sincs gond, ha a szülők megosztják ezeket a fájdalmas felvételeket az interneten; hiszen ezzel azokat a barátokat, családtagokat segítik a részvétnyilvánításban, akik messze vannak, vagy képtelenek lennének élőben bármit is mondani. Ráadásul a gyász fontos eleme beszélni az elhunytról, és az online közegben többen is megosztják a tragédiájukat a szülőkkel, akik így megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül.

Felfoghatatlanul fájdalmas egy kisbaba elvesztése, hiszen hónapokig a szíve alatt hordozta az anyuka, tervezték az apukával, milyen lesz, amikor hazaérkeznek vele a kórházból – és utána ketten térnek vissza az üres lakásba. Ezek a fotók emléket állítanak a gyermeknek, akit nem vihettek haza…

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?