Létrehozva: 2017.11.17.

Minden versenyzőnek: sorakozó a startvonalnál!

November 20-án visszatér a klasszikus Hanna-Barbera-sorozat vadonatúj verziója a Flúgos Futam a Boomerang csatornán: újra versenybe szállnak mindenki kedvenc versenyzõi flúgos autóikkal, hogy megküzdjenek a Világ Legflúgosabb Autóversenyzõje címért.

Száguldás és különleges kalandok várják a nézőket: az ismerős arcok, így Gézengúz Guszti, Mardel, Százszorszép Szep, Dili Dolly és a többiek különleges és egzotikus versenypályákon mérik össze tudásukat a világ minden táján, sőt, a Földön túl is! A Flúgos Futam nem csupán visszatér a képernyőkre, de turbó üzemmódba kapcsol, hogy teljesen feltuningolva, új versenyzőkkel és új versenyautókkal szórakoztasson, nevettessen és izgalomban tartson minket a rajtvonaltól a célig.

A vadiúj Flúgos Futam animációs sorozat 80 új része 11 perces felhőtlen szórakozást ígér november 20-tól hétköznaponként 16.25-kor a Boomerang csatornán. 

BESZÉLGETÉS MIKE DISA-VAL, A FLÚGOS FUTAM PRODUCERÉVEL

Mi késztetett arra, hogy újra ’ életre keltsd’ a Flúgos Futam sorozatot?

Úgy csöppentem bele az új Flúgos Futam sorozat készítésébe, hogy már a múltban is több játékfilmet készítettem a Warner Brothersnek, emiatt közeli kapcsolatban vagyok több kreatív sorozatalkotóval. Az egyik közülük pont Jeff Siergey, akivel régi jó barátok vagyunk, számtalan filmet készítettünk már együtt.  Amikor meghallotta, hogy a Flúgos Futamon fognak dolgozni, felhívott:

Jó lenne, ha megkeresnéd az alkotókat és beszélnél velük, mert szerintem benned megvan a kellő ’őrültség’ a sorozathoz, mármint érted, a flúgos részéhez! 

Én épp akkor fejeztem be egy filmet, így bementem, és beszéltem a kreatív igazgatóval, Jay Bastiannal: nagyon jó hangulatú, laza megbeszélés volt, sokat poénkodtunk, és kifiguráztuk a média világát, majd arra jutottunk, hogy a sorozat történetének alapja az lehetne, hogy a szereplők közbeutazzák a világot, és bemutatják, milyen szörnyűek az amerikaiak, amikor turisták. Tetszettek nekik az ötleteim, így felkértek, hogy találjam ki az új sorozatot: legyen ugyanolyan akciódús, mint az eredeti, de kapjon új, modern köntöst.

Milyen alapelemeket tartottatok meg az eredeti sorozatból, és milyen újdonságok kerültek az új részekbe?

Ez szuper kérdés! Főként azokat a dolgokat tartottuk meg, amikről mindenkinek a Flúgos Futam ugrik be. Ilyen például a zene, ami egyébként az egyik legjobb rajzfilmzene, amit valaha halottam. De most komolyan, a Flúgos Futam a legjobb zenéket használta a 60-as és 70-es évekből! Ugyan a szereplők átestek egy kis ráncfelvarráson, de a jellemző karakterjegyeiket megtartottuk. Szóval, ha meglátod Gézengúz Gusztit, rögtön tudni fogod, hogy ez ő, és ugyanez igaz a többi szereplőre is, mint Mardel, vagy Dili Dolly. A főszereplők természetesen szerepet kaptak az új részekben is.

Van néhány változás is, az egyik ilyen például, amivel nem tudtunk sajnos mit kezdeni, az az, hogy a Hanna Barbera-nak nincsenek birtokában a jogok minden karakterhez az eredeti sorozatból. Így azokat a szereplőket nem tudtuk beleszőni az új sorozatba, amikhez nincsenek meg a megfelelő tulajdonjogok, de megsúgom, az elmúlt napokban kaptuk a hírt, hogy megszereztük a jogokat a Vágd Haza Rt.-hez, szóval jövő héten készítek egy részt, amiben ők is visszatérnek.  

Hány szereplővel tudtok akkor dolgozni jelenleg?

Hét főszereplőnk és öt visszatérő szereplőnk van, valamint rajuk kívül 44 gazfickó és autóversenyző jelenik meg az új részekben. Az egész világon keresztül-kasul versenyeznek, és mindenhol másféle emberekkel találkoznak, így minden epizódban más és más szereplők jelennek meg.

Az eredeti sorozat az 1960-as években készült. Milyen változásokat eszközöltetek annak érdekében, hogy izgalmas és figyelemfelkeltő maradjon a Flúgos Futam a mostani generáció számára is? Volt esetleg valamilyen nehézség?

Az autók és az összes akciójelenet a lehető legmodernebb számítógépes grafikával készült, így nagyon látványos és izgalmas lett a sorozat annak köszönhetően, hogy új szemszögből láthatjuk a versenyeket. Lényegében olyan lett, mintha egy videojátékot néznél vagy a Halálos Iramban filmeket. A kihívás az volt, hogy miközben egy minőségi, látványos akciókkal tűzdelt autóversenyt nézel, azonközben mégis megmaradjon a Hanna-Barbera-karakterek jól ismert helyzetkomikuma, őrültsége és furcsasága, és ez a kettősség jól működjön együtt. Nagyon jó látványtervező stúdióval dolgoztunk együtt, akik az autókat is szereplővé varázsolták, amik át tudnak alakulni, megváltozni, mindenféle irányba mozogni: ha szükséges, repülővé, hajóvá, hőlégballonná vagy űrhajóvá alakulnak át. Ez hatalmas előny volt, hiszen új történeteket találhattunk ki, amik így már játszódhattak repülőn, különböző korokban és dimenziókban. Ezt ki is használtuk, sok sci-fi jellegű történetet készítettünk, amiket ezek a high-tech autók inspiráltak.

Mit gondolsz, mivel lehet megragadni a gyerekek figyelmét a mai folyamatosan változó, igény alapú médiafogyasztás idejében?

Helyzetkomikumra épülő humorral! Semmi olyat nem szőttünk bele, ami ne illene egy családi filmnézéshez, de én nagy rajongója vagyok a klasszikus MGM-sorozatoknak: Tapsi Hapsinak és társainak. Ezek a sorozatok nagyon gyors ritmusúak,dinamikusak, látványosak, az emberek gyakran átalakulnak valami mássá; ezek nagyon rajzfilmes, nagyon látványos filmek, gyerekeknek megfelelő módon.

Gondolod, hogy a durvaság a Flúgos Futam legjellemzőbb eleme?

Nem, az a flúgosság! Amit durvaság alatt értek, az az, hogy ha el akarod nyerni a gyerekek figyelmét, akkor nem elég, ha az autók örökké csak balra kanyarodnak. Olyan dolgokkal lehet fenntartani a figyelmet, mint az összeütköző, levegőben repkedő, hegyre felszáguldó autók, lavinák és robbanások. De a lényeg, hogy inkább a flúgosságról szóljon, mint az autóversenyzésről. Ez épp ezért nagyon különleges sorozat.

Melyik autót vezetnéd szívesen, és miért?

Semmiképpen nem ülnék be a Sanda Ciklonba, mert tuti felrobbanna alattam! Gézengúz Guszti nem ért a robbanóanyagokhoz, úgyhogy távol maradnék az autójától. A Turbó Trucifixet választanám, mivel szerintem ezzel lehetne a legtöbbet mókázni. Ez Merci Berci autója, ami ráadásul sugármeghajtású. Bár nemrég csináltunk egy részt Százszorszép Szepi autójával, a Fantom Turiszt-tal, és kiderült, hogy a járgányukban egy végtelen Halloween univerzum található, amivel bárhová mehetsz, például temetőkbe, kísértetházakba, mocsarakba és lápokba. Szóval, ha ezt az autót választanád, azzal bizony sok dolgod lesz!

Mit mondanál a nézőknek, miért érdemes nézni a Flúgos Futamot?

Amikor belekerültem a sorozat készítésébe, már akkor is úgy éreztem, hogy a sorozat főszereplője Dili Dolly. Dolly a szuperhős a sorozatban, és az egyetlen, akinek tényleg van sütnivalója. Berci nem épp a legragyogóbb elme, és bizony egyértelmű, hogy Gusztinak is vannak problémái… De igazából az összes karakter különleges valamiben. Mégis, számomra Dolly a sztár. Õ egyértelműen szuperhős, ráadásul az új részekben megismerhetitek az ikertestvérét, Pandorát, és több epizód is az ő történetükről szól. Egyértelműen ő a kedvencem a sorozatból!

Várható még több Hanna-Barbera-sorozat-felújítás?

Van egy érdekes dolog a sorozattal kapcsolatban: a munkához nem csak a Flúgos Futam szereplőket kaptuk meg, hanem a teljes Hanna Barbera-könyvtárat használhattuk. Épp ezért nagyjából a részek felében  klasszikus HB sorozatszereplők is feltűnnek, sőt, néha a főbb szerepekben is megjelennek. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

"Eredeti cicije van?" – kikérdezte barátja a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

hirtv.hu

Nem állnak ki Varga Judit mellett + videó

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Putyin elmondta, hogy megtámadná-e Európát

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

8 szuper töltött tojás, amit kár lenne kihagyni húsvétkor!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!