Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2020.05.26.

Mitől veszítik el a férfiak a szex iránti érdeklődésüket a házasságban?

Egy kutatás elgondolkodtató eredményekkel zárult. A hosszú házasság nem egyszer a szexuális érdeklődés elvesztésével jár. De hát vannak kivételek is!

Hosszú házasságban a férfiak hamarabb veszíthetik el érdeklődésüket a szex iránt, mint a nők, állítja egy új kutatás. Vajon mi lehet a szomorú jelenség oka?

Az elképesztő állítás ellentmond annak a közkeletű vélekedésnek, amely szerint a nőknek szükségképpen kisebb a szexuális étvágyuk. Sőt, egyenesen úgy tűnik, hogy a kor előrehaladtával fordulhat a kocka. Persze a férfivágy apadásáért nem lehet a nőket felelőssé tenni. Viszont nagyon tanulságos következtetéseket tettek közzé azok az amerikai kutatók, akik 64 korábbi tanulmány adatait elemezték.

Az 50-es évek óta folyamatosan készülő vizsgálatok arra utalnak, hogy a férfiak legtöbbször lelki okok miatt zökkennek ki a rendszeres szexből – jellemzően attól félnek, hogy elvesztik a szabadságukat a kapcsolatban. Ráadásul, ahogy idősödnek, egyre irreálisabbak az elvárásaik magukkal szemben, mind a szexuális étvágyukkal, mind pedig a testükkel kapcsolatban.

A kutatás szerint a férfiak sokszor úgy veszítik el érdeklődésüket a szex iránt, hogy boldogtalanok, vagy nem bíznak magukban. Rendkívüli módon frusztrálja őket, ha szexuális vágyuk csökkenni kezd, mivel a legtöbben azt várják, hogy az idő múlásától függetlenül ugyanúgy kívánják majd a testi gyönyört, mint ifjú éveikben. Az pedig egyenesen nyomasztóan hat, hogy az elvárások szerint szerint nekik mindig készen kell állniuk a szexre, és nekik kell kezdeményezniük is.

A szakértők szerint egy pár szexuális életét sok minden befolyásolhatja – ilyen tényezők lehetnek például a kapcsolatban felmerülő problémák, a merevedési zavarok, a stressz, a kimerültség és a szorongás, a depresszió, a menopauza és az öregedés, a terhesség, a szoptatás, egyes egészségügyi problémák, gyógyszerek, fogamzásgátlók, az alkohol és a drogok fogyasztása.

Így hozhatjuk vissza a vágyat

  • Mindig beszéljük át a problémákat!
  • Ne támadjunk élből, inkább gondoljuk át előre, hogy mit szeretnénk mondani, és akár próbáljuk el a tükör előtt. Ami pedig még fontosabb: hallgassuk meg a másikat, és ha nem értjük világosan, mit akar mondani, kérdezzünk vissza, hogy tisztázódjanak a vitás pontok.

  • Találjuk meg a saját lelki egyensúlyunkat!
  • A kapcsolat olyan, mint egy tánc: mindkét félnek egyensúlyban kell lennie ahhoz, hogy működjön a páros. Az egyik legnagyobb hiba, ha először a kapcsolaton igyekszünk javítani, és csak utána magunkon.

  • Értelmezzük tágabban a szexet!
  • Ne csak a behatolásra gondoljunk: szánjunk időt egymásra a hálószobában ruha és főleg telefon nélkül, nézzünk egymás szemébe, beszélgessünk – ez garantált eredményt hoz!

  • Kerüljük a pénzzel kapcsolatos veszekedéseket!
  • A pénzügyi viták gyakran a hálószobában csapódnak le – beszéljünk őszintén a pénzügyekről, és igyekezzünk elfogadóan viszonyulni a másikhoz.

  • Fedezzük fel a romantikus gesztusokat!
  • Ne becsüljük alá a virágcsokrok, a kettesben elköltött vacsorák, sőt akár a hagyományos, papírra írt szerelmes levelek erejét!

    A férfi szexuális teljesítőképességének a hanyatlása, megszűnése sok válás, szakítás okozója. Persze lehet, hogy a férfi csak bizonyos nővel szemben impotens, más nővel képes teljesíteni. Előfordul, hogy a plátói imádattal körülvett nővel szemben kerül megalázó helyzetbe, gyakori a nászéjszakai kudarc, ami azonban általában kezelhető. Az impotens férfi bátortalan, félénk, nem mer nővel kikezdeni, és általában a hideg természetű nő iránt mutat érdeklődést. Amíg viszont ki nem derül a gyengeségük, nagyon izgatóak az átlagos nők számára. A nők ugyanis ahhoz szoktak, hogy melleiket, feneküket, lábaikat az érzéki vágytól éhes férfiak odaadó érdeklődéssel mustrálják, majd belebotlanak egy férfiba, aki közömbösen viselkedik, hűvösen tartózkodó, tökéletesen udvarias és figyelmes, viszont nem beszél arról, amit a nő hallani szeretne: „tetszik neki”. Amikor kiderül az igazság, a kiábrándultság a nő részéről szánalomhoz vezet, és már csak egy lépés az utálat és a megvetés. Az impotens férfi betegesen féltékeny, óvja és félti párját minden más férfi tekintetétől. Ez olykor tetszik a nőnek, legyezgeti hiúságát, de ha már detektívvel figyelteti a társa, a nő becsapva érezvén magát, általában szakításra viszi a dolgot.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

    origo.hu

    Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

    borsonline.hu

    Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    vg.hu

    Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

    origo.hu

    Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

    astronet.hu

    Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

    ripost.hu

    Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    ÉLETMÓDI

    Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

    ÉLETMÓDI

    Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

    ÉLETMÓDI

    Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

    ÉLETMÓDI

    360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

    ÉLETMÓDI

    Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

    ÉLETMÓDI

    Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

    ÉLETMÓDI

    Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

    ÉLETMÓDI

    A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban