Létrehozva: 2021.06.27.

54 négyzetméteres csodakert: ámulnak és bámulnak a szomszédok

Itt a bizonyíték, hogy még egy icike-picike kertecskéből is fantasztikus oázist lehet varázsolni! Brigi és János a házuk mögötti hátsó kiskertet pofozta ki. A beépítés olyan jól sikerült, hogy amikor megmutatták a fotókat a Facebookon, valósággal felrobbant az internet.

Nem véletlenül aratott fergeteges sikert Brigittáék kiskertje! Első pillantásra látszik rajta, hogy tulajdonosai harmóniában élnek magukkal, egymással és tágabb környezetükkel is. Ebben a kertben árad a szeretet! Ezt igazolja vissza Brigi szövege is, amit a kicsinosított kertről készült fotókhoz mellékelt: „Együtt kiterveltük, párom megalkotta. Kicsi udvar, de nekünk sokat jelent.”

Fotó: Pacur Brigitta

Itt valamit tenni kell!

Azóta több, mint 12 ezren lájkolták a Barkácsolni jó csoportban a bejegyzést. Mi pedig a nagy érdeklődésre tekintettel megkerestük az 54 nm-es csodakert tulajdonosait. Pacur Brigitta párjával, Jánossal 10 évvel ezelőtt költözött Hollandiába, azóta született két kisfiuk. A házat, amelyhez a kertecske is tartozik jó másfél évvel ezelőtt vásárolták. Először az épületet lakták be, ám amikor odabent rendeződtek a dolgok, mindketten úgy érezték, ideje a kerttel is kezdeni valamit. Legfőképpen a gyerekeik miatt, akik szeretnek odakint, a levegőn játszani. De nem elég, hogy a kert unalmas és szürke volt, a ronda kerítés látványa egészen lehangolóvá tette az összképet.

Így nézett ki a kert, amikor megvették a házat Fotó: Pacur Brigitta

Kerítés, ami olcsó, ápol és eltakar

Amiben mindketten egyetértettek: a felújítás nem kerülhet irdatlan összegbe és nem rabolhat el túl sok időt az életükből. Igyekeztek egyszerű és praktikus megoldásokban gondolkodni, drága mesteremberek igénybevétele nélkül. A takarékosság rögtön az elején nagyon fontos szempont volt. Arra gondoltak, az alapanyagot megrendelik a netről, aztán majd ők kétkezi munkával ügyesen összepakolják a dolgokat.

„A kerítésre a neten böngészve találtam megoldást„ – meséli Brigitta, majd hozzáteszi: előre összeállított deszkapaneleket rendeltek, ezeket valójában csak föl kellett csavarozni a betonalapra.

Fotó: Pacur Brigitta

„Egy barátunk segítségével egy hétvége alatt sikerült megépíteni a kerítést, ez még ősszel elkészült. Egyébként annyira megtetszett a szomszédoknak, hogy azóta többen építettek ugyanilyet a környéken” – mondta Brigitta.

Mi az, ami elfér 54 négyzetméteren?

A tél az álmodozás jegyében telt, hisz Brigi és Jani tudta, hogy tavasszal nekiesnek a kertnek. Brigi egy papíron hevenyészett vázlatot rajzolt, próbált mindent beleilleszteni, ami családjuknak szükséges lehet odakint. Figyelembe kellett vennie, hogy ahol élnek, elég gyakran esik az eső és a gyerekek komoly kiképzést jelentenek minden egyes négyzetméteren. Ő a maga részéről kényelmes ülőbútort mindenképpen szeretett volna, míg férje a kerti grillezőhöz ragaszkodott.

Fotó: Pacur Brigitta

A gyerekeknek homokozót,hintát és egy mini ugrálót szavaztak meg. Márciusban indult a nagy munka, az alapanyagokat részletekben rendelték, egyszerre mindig csak azt, amivel éppen dolgoztak.

A mesés kert legfőbb titka

Ahogy folytak a munkálatok, sorra születtek az újabb ötletek. Brigi például talált egy perforált dekorációs lemezt, amit nagyon el tudott volna képzelni a kanapé háta mögött.

A kerti garnitúra párnái csepplepergetők, de esős napokon el lehet tenni őket a tárolóba. Fotó: Pacur Brigitta

„Jani lefestette, kitalálta, hogy beleilleszti egy fakeretbe, majd rögzítette, sőt, még egy izzósort is tett a keret alá. Este csodás a hangulata!„ – áradozik férje ügyességéről Brigi, majd elárulja, hogy ő viszont egy nagyméretű faliórába szeretett bele, ami végül épp erre a dekorlapra került, az összhatás pedig fantasztikus! Az igazi fűről már a tervezés során letett a házaspár, mert egyértelmű volt, hogy a gyepnek nem sok esélye lenne a picike udvarban.

Végül néhány négyzetméter műfű lett a megoldás: igaz, nem él, de a színe szép zöld. A természetet óriáskaspókban elhelyezett néhány növény jelképezi, nincs velük gond viszont sokat adnak a hangulathoz.

Gyerekparadicsom lett a kis kert. Fotó: Pacur Brigitta

Most, hogy vége a munkának, a család élvezi a kertet, egyértelműen úgy gondolják, hogy nagyon megérte a sok befektetett energia. Az átütő sikert Brigi szerint a közös munka hozta „Ha eszünkbe jutott valami, mindig átbeszéltük együtt, hogyan lehetne legjobban kialakítani, mit lehetne még beletenni és valahogy mindig közös nevezőre jutottunk. Mint egy jól működő kapcsolatban: fontos meghallgatni a másik véleményét, az elképzeléseit, hogy aztán együtt alkothassunk valami újat.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat

OTTHONKA

Ez a négy kerti növény nagyon mérgező, vigyázz vele, hova ülteted őket