OTTHONKA

Bámulatos trükk: így lesz olyan virágzó a kerted, hogy a szomszéd elámul

Egyetlen szem krumpli, és máris robban a virágbomba! Mutatjuk, hogyan használd.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ezek a kerti trükkök ötletesek, olykor meglepőek, egyszerűek, mégis nagyon látványos eredményt érhetsz el velük. Ha igazán gyönyörű kertre vágysz, akkor ezek azok, amelyeket mindenképpen ki kell próbálnod!

1. Bámulatos rózsák

A legkönnyebb és mégis leghatásosabb módja annak, hogy rózsáid csodásak legyenek, az, ha krumplival párosítod őket! Egyszerűen fogj egy-egy szál vágott rózsát, szúrd bele egy-egy fej krumpliba, majd ásd be a földbe. A krumpli értékes tápanyagokkal fogja etetni a rózsát, ellátja kellő nedvességgel, és arra serkenti, hogy gyökeret eresszen benne.

2. Élettel teli virágok

Száraz és forró napokon alig győzöl majd locsolni, ezt te is jól tudod. Különösen azért nehéz kérdés ez, mert az öntözés lényege az lenne, hogy a gyökerekig jusson el a víz, így tudjon igazán mesés maradni a virágod - legyen szó akár kerti növényről, akár az erkélyen tartott példányokról. Erre a legjobb megoldás, ha a virágágyásokba egy-egy műanyag flakont ásol. Vágd le egy félliteres, üres flakon alját, szájával lefelé ásd bele a földbe a növények közé úgy, hogy ne lógjon ki a földből a pereme. Esős napokon akár be is fedheted az így keletkezett lyukat. Száraz időben viszont egyenesen ebbe öntsd a vizet, mely így mélyen a talajba jut majd, egyenesen a virágok gyökeréig, hogy oltsa a szomjukat.

3. Növények a szúnyogmentes övezetért

Egy kellemes, nyári estén igazán jól esik a szabadban üldögélni. Csak azok a fránya szúnyogok ne kezdenének el csípni bennünket! Ültess a kedvenc pihenőhelyed környékére macskagyökeret, levendulát és citromfüvet. Ezek meg fognak védeni a kellemetlen látogatóktól.

Tovább is van! A folytatásért LAPOZZ!


4. Könnyű védelem a darazsaktól

Nem kell rettegned többé a darazsak csípésétől, ha egy mély tálba cukros vizet öntesz, a tálba pedig fejjel lefelé beleállítasz egy műanyag palackot, melynek a talpát előzőleg levágtad. A darazsak megérzik az édes illatot, rárepülnek, egyúttal viszont csapdába is esnek ebben a szerkezetben, és megfulladnak a vízben. Olyan helyre tedd, ahol gyakran és szívesen töltesz időt - és persze úgy, hogy szemed elől rejtve maradjon.

5. Almacettel a barna fűfoltok ellen

Ha kutyát tartasz a kertedben, akkor érdemes kihelyezned egy-egy tálka almaecetet azokra a területekre, melyeket szeretnél megkímélni a barnulástól. Az oka pofonegyszerű: ha a kutyus odaszokik egy területre, és rendszeresen odapisil, az bizony meglátszik a füvön. Az almaecet azonban távol tartja őt innen, és inkább más környéket keres majd a dolga elvégzésére. A tökéletesen zöld gyepért tehát érdemes néha vándoroltatnod a tálat, hogy sehol ne maradjon kimart, barna terület.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?