OTTHONKA

Elárulták a tanárok, hogy lehet spórolni az iskolakezdésen

Ki lehetne az iskolai felszerelések beszerzésének nagyobb szakértője, mint az, aki év végén összeállítja a következő évre szükséges felszerelések listáját? Tanárok meséltek arról, hogyan is lehet olcsóbban kijönni az augusztusi beszerzéseknél. Eláruljuk a tippjeiket.
  • Szerző: Ripost

Várd ki az akciókat

Ha nem találsz jó iskolakezdési akciókat, győzd meg a gyerekeket, hogy tartsák meg a régi táskát és tolltartót még pár hétig az iskolakezdés után. Ha lecsengett a roham, a legtöbb cégnél olcsóbb árakat lehet kifogni a minőségi felszerelésekre.

Keresgélj az aukciós oldalakon

A drága atlaszokat és szótárakat, valamint egyéb kiegészítő felszereléseket, például földgömböt és hasonlókat sokkal olcsóbban kapod meg az aukciós vagy egyéb hirdetési oldalakon. Az antikváriumokban is keresgélhetsz.

Vásárolj nagy tételben

Fogjatok össze a többi szülővel, és vásároljátok nagy tételben a másolópapírt, a festékeket, a grafitceruzákat, és hasonló alapfelszereléseket. A legjobb, ha egy nagykereskedelmi üzletben nézelődtök, itt komoly megtakarítással vásárolhattok.

Kuponozz

Figyeld a kuponakciókat, gyűjtsd a kuponokat, sőt, beszélj a munkatársaiddal is – aki épp nem érintett az iskolai felszerelések beszerzésében, boldogan odaadja majd neked, amit az újságokban, vagy a neten talál.

Nézz körül a neten

Az interneten is találhatsz kedvezménykódokat, érdemes átnézni a nagyobb írószer-forgalmazók vagy gyártók oldalát.

Spórolj a mobilon

Ha telefont veszel a gyereknek, nézd át alaposan a szolgáltatók percdíjait, keresd az akciós ajánlatokat - de figyelj az apró betűs részre is! Ha a zsebpénzhez hasonlóan csak egy bizonyos összeggel töltöd fel minden hónapban a kártyájukat, az ésszerű gazdálkodásra is megtaníthatod őket.

Használd a hitelkártyád

Ha van hitelkártyád, használd ki a visszatérítés lehetőségeit. Figyeld, hol kapsz vissza a legtöbbet a vásárlásaid után.

És ezeket olvastad már?