OTTHONKA

Ez az egyszerű trükk valósággal kiszippantja a zsírfoltot a ruhákból

Már megint rácseppent a zsír a ruhádra főzés közben? Leetted pizzával a kedvenc blúzod? Bosszantó, de nem kell beletörődnöd. Íme, a trükk, amelyik minden zsírfoltot kiszed.

A legjobb folttisztítók sem szedték ki a zsírfoltot? Próbáld ki az egyszerű étkezési keményítőt! Igen, ez a zseniális segítőtárs sokkal többet tud az ételek sűrítésénél: egyszerűen kiszippantja a zsírfoltokat a ruhákból és a szőnyegekből. Hogyan működik? Egyrészt úgy, hogy az étkezési keményítő természetes, finom súrolószerként működik, másrészt pedig óriási a nedvszívő képessége.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Folttisztítás 01

Fotó: Pixabay.com

Akkor se aggódj, ha nem viszel magaddal egy kis zacskó étkezési keményítőt minden nap a munkahelyi menzára, hiszen ez az anyag nem csak a friss, hanem akár a régi, beszáradt foltokkal, sőt, a besárgult izzadságfoltokkal is elbánik.

Keverj össze egy rész étkezési keményítőt ugyanannyi vízzel, amíg sima pasztát nem kapsz. Kend fel ezt a pasztát a foltra, és hagyd rajta egész éjjel. A folt alá tegyél egy papírtörölközőt vagy konyharuhát, nehogy szétfusson. Erre különösképpen akkor van szükség, ha új a folt. Másnap reggel kefélt le a megszáradt pasztát a foltról, dörzsöld át a felületet egy száraz ruhával – meg fogsz lepődni!

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?