OTTHONKA

Ezt műveli a jégkocka a régi, rossz szőnyeggel!

Úgy gondolod, a régi szőnyeged már sosem fog úgy kinézni, mint új korában? Csak egyetlen praktikára van szükséged. Itt a kánikula, ennél jobb időpont nem lesz!
  • Szerző: Z.B.

Egy jégkocka segítségével szebb lesz a szőnyeged, mint valaha. Hihetetlennek hangzik, de működik! Ha a nagyobb és súlyos bútorok megnyomták a szőnyeg finom anyagát, vagy a vastag szálú szőnyeg teljesen lelapult a sok használattól, akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod ezt a módszert!

1. Moss szőnyeget kánikulában!

Már most érdemes kimosni a szőnyeget, mert ebben a jó időben még van esély arra, hogy kiszáradjon a vastag anyag. Először porszívózd, vagy jól porold ki, majd kefével fésüld át. Ezután jöhet a normál mosás. Ha van olyan része a szőnyegednek, ami benyomódott egy bútor miatt, akkor oda tegyél annyi jégkockát, hogy lefedje a foltot, majd hagyd egy éjszakán át állni.

A hideg víztől a szőnyeg szálai szépen megduzzadnak majd. Érdemes még vizesen is egy kicsit megborzolni másnap, így biztos lehetsz benne, hogy amikor megszárad a szőnyeg, újra szépen fognak állni a szálak.

2. Vastag, hosszú szálú szőnyegnél is alkalmazhatod!

A jégkockatrükk nem csak a kisebb részeken segít. Az egész szőnyeg felfrissíthető vele. Szintén porszívózd ki az anyagot, majd jó sűrűn rakd tele jéggel. Várd meg, míg elolvad, hagyd állni pár órát, majd keféld át. Újra dússá válnak majd a szálak.

3. Ha átrendezed a szobát!

A szőnyeg szálainak benyomódása akkor okozza a legnagyobb problémát, ha átrendezed a szobát. A bútorlábak nyoma szinte mindig a legrosszabb helyen éktelenkedik. Ha a foltra teszel annyi jégkockát, hogy befedje, reggelre hűlt helye lesz a belapult szálaknak.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?