OTTHONKA

Így használják a porszívót a profik - ez a trükk mindent megváltoztat

Lehet, hogy mindvégig rosszul porszívóztál? Talán nem. De azt biztos, hogy akad néhány izgalmas trükk...
  • Szerző: Ripost

A porszívózás nem tartozik a legkellemesebb háztartási feladatok közé. Viszont sajnos elkerülhetetlen. Hogyan lehet tökélyre fejleszteni és még hatásosabbá tenni ezt a teendőt? Íme a profik titka!

1. Tüntesd el a bútorok nyomát

Ha átrendezed a lakást, vagy csak kissé arrébb teszed a dohányzóasztalt a megszokott helyéről, akkor bizony nyoma marad a szőnyegen. A szőnyeg lelapuló szálai árulkodnak arról, hogy itt valami változás történt. Helyezz jégkockát erre a területre, várd meg, amíg elolvad, majd porszívózd át a még nedves szálakat. Így a nyomok garantáltan eltűnnek.

2. Használd a mosógépben!

Igen, jól olvastad! A mosógép dobja ugyanis egy idő után tele lesz a ruhák szöszeivel, mely akadályozza, hogy a gép szépen tisztítson. Hogy mi a megoldás? Válaszd ki a porszívód kárpitokhoz való, finom sörtéjű keféjét, és ezzel porszívózd át a mosógép száraz dobját. Ettől minden ruha sokkal tisztábbnak tűnik majd mosás után.

Tovább is van! A folytatásért LAPOZZ!


3. Illatosítsd az otthonod

Tegyél a porzsákba néhány öblítő-gyöngyöt, és élvezd, amint heteken át kellemes illat árasztja el az otthonodat porszívózás közben. Ennél klasszabb nem is lehetne a tökéletes tisztaság és frissesség.

4. Keresd meg az elgurult fülbevalókat és apróságokat

Ha nem találsz egy parányi tárgyat, egy gyerekjáték alkatrészét, a fülbevalód hátulját és így tovább - akkor a porszívó lesz rá a jó megoldás. Szedd le róla a kefét, a cső végére pedig hajgumival erősíts egy használt harisnyát. A szívóerő megtalálja az elgurult apróságot anélkül, hogy a gép belsejébe szippantaná azt.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?