OTTHONKA

Így lesz a koszos tornacipő újra olyan, mint a vadiúj

Szeretnéd újra ragyogó tisztán látni a tornacipődet, de akárhogy mosod, sehogyan sem sikerül? Nem kell kétségbe esni, mutatjuk a megoldást!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tedd be a mosógépbe!

Szedd ki a tornacipőből a fűzőt és a belső talpbélést, majd mosd ki hideg vízben, egy kímélő programon, sima mosószerrel. A szárítógépbe ne rakd be, egyszerűen hagyd a levegőn megszáradni. A fűzőt áztasd be egy órára mosószeres, meleg vízbe, majd öblítsd ki, és a cipőhöz hasonlóan hagyd a levegőn megszáradni.

Segít a szódabikarbóna!

Fogj egy régi fogkefét, keverj össze egy evőkanál szódabikarbónát fél evőkanál vízzel és fél evőkanál folyékony mosószerrel. Ezzel a pasztával dörzsöld át a cipődet, dolgozd bele alaposan a fogkefével. Ha az egész cipőt bedörzsölted vele, hagyd egész éjjel hatni a tisztítószert. Reggel, ha rászáradt, a fogkefe, és egy kevés víz segítségével távolíthatod el a cipőről.

Mosd ki kézzel!

Ha nem bízol a mosógépes megoldásban, töltsd meg a mosdókagylót mosószeres, meleg vízzel, majd áztasd be a cipőt. Az esetleges foltokat fogkefe segítségével tüntetheted el róla. Mosás után hagyd a levegőn megszáradni.

FONTOS! Sose használj szárítógépet a cipőd szárításához, mert garantáltan egy számmal kisebb lesz a mérete.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?