OTTHONKA

Karalábészörnyek nőnek a magyar háziasszony kertjében

Csodájára járnak Kékcsén, a kis szabolcsi településen Valika zöldségeinek. Brutális méretûre nő kertjében a karalábé, ilyet még nem láttál!
  • Szerző: Ripost

A 49 éves Boros Valika fél év alatt hatalmas közösséget épített maga köré az interneten. Egyszerű magyar háziasszonyként receptjeit, háztartási trükkjeit mutatja meg másoknak, zseniális ötleteivel hihetetlen sikert arat.

Mindezt úgy, hogy Valika a keleti végeken, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében él egy bizonyos Kékcse nevű településen.

Lenyűgöző bája az az őserő, ahogy elteszi a lekvárokat, ahogy megfőz egy húslevest, vagy ahogy kitalálja, hogy műanyag ásványvizes palackban kiválóan lehet savanyítani.

Na persze a sok földi jóhoz való alapanyagot Valika nem a szupermarketekből szerzi be, mindent maga termeszt kertjében, méghozzá hagyományos módszerekkel, vagyis vegyszerek és műtrágya nélkül! És lássunk csodát, nem kell pétisó a zöldségeknek! A jó kis földben, persze megfelelő gondozás mellett, szépen megnő minden. Mit megnő?

Valikának nincs 2 kg-osnál kisebb karalábéja! Szombaton például egy csaknem 4 kilós gigantikus példányt húzott ki a földből

- két másik jókora társával egyetemben.

Hogy mi Valika titka? "Szeretettel és alázattal állok a növényekhez és vigyázok a kertemre - mondja Valika. - Vetésforgót használok, és ha valami letermett, akkor hagyom egy évig pihenni a földet.

A karalábé talaja ősszel kapott trágyát és be lett szántva, tavasszal boronáltunk. Nálam soha semmi nincs permetezve, még a krumplibogarat is kézzel szedtük. Mindenem hatalmas és szép" - mondta a %%-nak Valika büszkén.

Ennyi!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?