Létrehozva: 2020.12.07.

Meghökkentő tudomány: Ebben a típusú cipőben sokkal kevesebb pénzt költenek a nők

Sokszor hiába minden igyekezet és tudatosság, az ember több pénzt ad ki a boltban, mint amennyit eredetileg tervezett. Egy kutatás adatai szerint ennek nagyon is jó oka van; de szerencsére lehet tenni elenne. Például egy ilyen cipővel...

Elég gyakran megesik, hogy az ember lánya elugrik pár szükséges dolgot megvásárolni, és kétszer annyi cuccal, no meg a tervezettnél üresebb pénztárcával érkezik haza. Ez nem csoda, hiszen a bevásárlóközpontokban semmi nincs véletlenül, egy jó helyre kitett tábla máris impulzusvásárlások százait generálja. Ember legyen a talpán, aki ellen tud állni a kereskedők apró tudatalatti trükkjeinek! Nem lehetetlen azonban; ha beveted ezeket az apró fortélyokat, sokkal több maradhat a pénztárcádban!

Fotó: Pixabay.com

1. Vegyél fel magas sarkú cipőt!

Fotó: Pixabay

Segít a tudatosságban, méghozzá nem is akárhogy: egy kutatás szerint a folyamatos egyensúlyozás miatt vásárláskor a nők jobban meggondolják, mit emelnek a kosarukba – és általában az olcsóbb termékért nyúlnak. Hogy mi az oka a különleges jelenségnek, az nem derült ki, de érdekes tény, hogy a jógaóráról érkező nők is kevesebbet költenek.

2. Ropogós bankjegyeket tarts a tárcádban

Fotó: 123RF

Egy kutatás szerint az emberek többsége a régi, kopott, gyűrött bankjegyektől igyekszik megszabadulni. Ezért, ha nem akarsz túl sokat költeni, próbáld ki, hogy csak makulátlan bankókkal indulsz útnak; a többit pedig tedd be a folyószámládra.

3. Nem baj, ha halogatsz

Fotó: Pixbay.com

Kifejezetten jót tesz a pénztárcádnak, ha nem veszed meg azonnal, amit terveztél: várj pár napot azzal, hogy elindulj a boltba, de az online rendelésnél is pihenhet egy kicsit a kosárban az áru. Könnyen lehet, hogy reggelre meggondolod magad, és hamarabb lehúzol a listádról olyan tételeket, amikre igazából nincs is szükséged.

4. Óvakodj az eladóktól

Fotó: Pixabay.com

Segítséget kérni jó dolog egy üzletben, de ha profi eladóval találkozol, rábeszélhet olyasmire, amivel kapcsolatban bizonytalan voltál. Sőt, ha sokat beszélgetsz, akkor tovább maradsz a boltban, és nagyobb a veszélye, hogy megpillantasz valamit, amibe egyből beleszeretsz – de igazából nem akartad megvenni.

5. Néha felejtsd otthon a bankkártyádat

Fotó: Pixabay

Egy kutatás szerint sokkal többet költenek azok, akik kizárólag a bankkártyájukat használják. Ha bankjegyekkel vásárolsz, a szemed láttára fogy a pénz a tárcádból. Ez teljesen kimarad a kártya esetében, és meglehet, hogy nagyvonalúbban költesz, mintha készpénzt használnál.

6. Olvasd el az értékeléseket

Fotó: Pixabay.com

Ha nagyobb értékű háztartási gépet vagy bútort szeretnél venni, ne kapkodd el a rendelést, alaposan tanulmányozd át a vásárlói értékeléseket. Könnyen lehet, hogy nem is éri meg akkora összeget kiadni a kívánt cikkre, mint amennyiért árulják, és így biztos, hogy később nem bánod meg a vásárlást.

7. Vegyél be egy mentolos cukorkát

Fotó: Pixabay.com

Mielőbb belépsz egy áruházba, tegyél a szádba egy mentolos rágót vagy cukorkát. Ugyanis a legtöbb üzletházban kellemes illatokkal is csalogatják a vásárlókat, hogy kellemes legyen a közérzetük, amíg a boltban vannak – és minél több időt vannak bent, annál több felesleges dolgon akad meg a tekintetük. A mentol semlegesíti ezeket a finom illatokat, és sokkal józanabb döntéseket tudsz meghozni.

8. Ne fogadj el termékkóstolót

Fotó: Pixabay.com

Csábítók lehetnek a falatkák, amiket mosolygós hoszteszek kínálnak a hipermarketben, de akármilyen éhes vagy, inkább ne egyél belőle. Az ingyenes kóstoló miatt ugyanis a vásárló tudat alatt úgy érzi, viszonoznia kell a szívességet; és ezt egy üzletben úgy tudja megtenni, hogy minél több terméket tesz a kosarába.

9. Kerüld a bevásárlókocsit

Fotó: Pixabay.com

Inkább a kézikosarat részesítsd előnyben, ha nem nagy bevásárlást tartasz; ugyanis a hatalmas méretű kocsikban nem érzed, hogy valójában túl sok dolgot vettél. Ha a kezedben van a kosár, nem csupán a súlya miatt gondolod meg, hogy mit tegyél még bele, de azért is, mert jobban átlátod a mennyiséget.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

mandiner.hu

Magyarországot dicséri a belga liberális kormányfő

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Hamarosan ennél az elbűvölő olasz tónál is fizetnünk kell, ha látni akarjuk

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Sokkal finomabb lesz az újhagyma, ha ezt a trükköt beveted ültetéskor

OTTHONKA

Elsóztad a levest? Ezt az egy trükköt jegyezd meg, mert megmentheted az ételt vele

OTTHONKA

Újlipótvárosi kislakás, összeköltözőknek!

OTTHONKA

Öt egyszerű trükk, így spórolhatsz a kertben

OTTHONKA

Ne dőlj be a napsütésnek, bánj óvatosan a kertben a növényeiddel!