OTTHONKA

Szórj sütőport a mosásba, és leesik az állad!

Ez a szuper praktika igazi főnyeremény.
  • Szerző: Ripost

Nyáron szinte mindenkivel megesik, hogy a ruhája, illetve főképp gyermeke ruhája fűfoltos lesz. Használhatsz drága folttisztítót is, de tudunk sokkal jobbat!

Gyűjtsd össze fűfoltos, világos színű ruháid mellé a fehéríteni kívánt, de már besárgult függönyöket, tedd őket a mosásba, adj a mosószer mellé 1 csomag sütőport, és gyönyörködj a csodás eredményben, miután lejárt a mosás!

Itt még nincs vége! Akad néhány szuper praktika, amit nagyon hasznos kipróbálnod!

1. Szuperkönnyű mosogatás

Az ételtartó dobozok gyakran elszíneződnek, és ezt sokszor nem távolítja el sem a kézi, sem a gépi mosogatás. Fogj egy félbevágott citromot, sózd meg, majd ezzel dörzsöld át a doboz belsejét!

2. Illatos lefolyó

Még ha nincs eldugulva, akkor is megesik, hogy kellemetlen szagot áraszt a lefolyó. Semmi gond, a szódabikarbóna segít! Szórj belőle a lefolyóba 3-4 evőkanállal, majd öblítsd át: csodásan semlegesíti a szagokat.

Folytatjuk tovább, LAPOZZ!


3. Gyors segítség a padlón

Ha kifolyt az olaj a padlóra, esetleg a tojást ejtetted le, az bosszantó, mert végtelen munkának tűnik felszedni onnan. Szórj rá lisztet, várd meg, amíg a liszt magába szívja a nedvességet, majd az összeállt matériát egyszerűen fel tudod szedni a földről, a maradékot pedig néhány mozdulattal fel tudod törölni.

4. Viszlát vasalónyom!

Ha véletlenül kissé megégetted a vasalóval kedvenc ruhádat, ragadj meg gyorsan egy pénzérmét! Az érme recés felével dörzsöld lágyan át az égett részt, ez eltávolítja az elégett szálakat, és előbukkannak alóla a sértetlenek. Ezután most át a ruhát.

És ezeket olvastad már?