OTTHONKA

Szórj szódabikarbónát a mosogatószivacsra - lenyűgöző hatás

Ez a trükk rengeteget fog segíteni neked a mindennapokban. És még spórolhatsz is!
  • Szerző: Ripost

Nem lepődünk már meg azon, hogy a szódabikarbóna valóságos kincs a háztartásban. De újra és újra felkapjuk a fejünket, milyen rengeteg dologra jó. Most új és érdekes trükköket mutatunk neked, amik nagyon jól fognak jönni neked és a pénztárcádnak is!

1. Mosogatószivacs

A mosogatószivacsok könnyen elhasználódnak, összegyűjtenek egy csomó baktériumot, ráadásul még a szaguk is hamar kellemetlenné válik. Pedig sokszor ilyenkor az állagukkal még semmi baj, kész pazarlás lenne kidobni őket. Adj 1 liter meleg vízhez 4 evőkanál szódabikarbónát, ebben áztasd a szivacsot 1-2 órán keresztül, majd alaposan öblítsd ki. Olyan lesz, mint újkorában.

2. Mikró

Fertőtlenítsd a mikródat, tedd szagtalanná és könnyen takaríthatóvá egy kis trükkel. Tegyél egy csésze vízbe 1 evőkanál szódabikarbónát, majd legmagasabb hőmérsékleten mikrózd meg 3 percen keresztül. Ezután könnyedén át tudod törölni a készülék belsejét, és ragyogni fog.

Folytatjuk a trükköket a hajtás után: LAPOZZ!


3. Vécécsésze

Mérgező vegyszerek helyett tisztítsd természetes és olcsó anyagokkal a fürdődet. 1 deci ecethez adj 1 evőkanál szódabikarbónát, és ezt öntsd a vécébe. Hagyd kicsit hatni a keveréket, majd a megszokott módon töröld vagy sikáld át a csészét. Nagyszerűen ragyogni fog.

4. Zuhanyfüggöny

Sajnos ezeken a függönyökön gyorsan felüti a fejét a penész, hamar tele lesz a sampon, a szappan és a tusfürdő lerakódásaival is. De ha 1 csésze folyékony mosószerhez hozzákeversz 1 evőkanál szódabikarbónát, és ezzel sikálod át, akkor szépen megszabadulhatsz minden kellemetlen nyomtól.

És ezeket olvastad már?