OTTHONKA

Tegyél ecetet a sütőbe, döbbenetes lesz a hatás!

Felejtsd el a drága és egészségtelen megoldásokat! Mutatunk valami sokkal olcsóbbat és jobbat!
  • Szerző: Ripost

Kevés borzalmasabb teendő van annál a lakásban, mint kapargatni a sütő belsejét, megpróbálni eltávolítani a lerakódásokat és tisztává varázsolni. Jöhet gumikesztyű, hideg zsíroldó és egyéb varázslatok, mégis utálatos munka. Ráadásul a vegyszereket belélegezni sem valami nagy élmény. És persze nem is túl egészséges.

És hogy akkor mégis mi a megoldás? Nem más, mint az ecet!

Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet, és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd a legmagasabb hőfokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.

Ezután már nincs egyé teendőd,mint kivenni a tálat, a már sokszor istenített szódabikarbónával pedig elvégezni a maradék munkát. Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét és a már fellazult lerakódásokat. Ezután egyszerűen töröld át egy nedves, puha ronggyal az egész felületet, és már befejezettnek is tekintheted munkát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?