OTTHONKA

Tudtad, hogy eddig rosszul fagyasztottad a darált húst? Íme, egy új trükk!

Megvetted a hentesnél a darált húst, és a zacskóval együtt a mélyhûtőbe tetted? Később, amikor gyorsan szerettél volna vacsorát készíteni, bosszankodtál, hogy nem olvad gyorsan fel? Ezt nézd!
  • Szerző: Ripost

A boltból vásárolt, vagy otthon ledarált húst tedd át inkább  újrazárható műanyag tasakba, majd egy sodrófával lapítsd el a képen látható módon. Így sokkal kisebb helyet foglal majd a fagyasztóban, ráadásul hamarabb felolvad.

Ha ezzel megvagy, akkor egy pálca segítségével oszd fel a húst 6-12 darab téglalapra, és úgy tedd be a mélyhűtőbe.

Ha később kiveszed a megfagyott húskockákat, csak törj le belőlük egyet, és máris készülhet az ebéd vagy a vacsora.

TIPP: A húst akár előre megfűszerezve is lefagyaszthatod!

FONTOS! A darált húst maximum 3-5 hónapig szabad csak a mélyhűtőben tartani, mert utána mert nem biztonságos a fogyasztása. Felengedés után maximum 24 órával fel kell dolgozni az ételt.

Ne mikrózd a fagyasztott húst, mert nem tesz jót az étel végső ízének.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?