ÉLETMÓDI

Pillanatok alatt óriási sikerré vált a "Hol vagy, Kajla?"

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kezdeményezett, gyermekeknek szóló kampánya csak három hete indult, de máris óriási érdeklődés és siker övezi. A "Hol vagy, Kajla?" elnevezésû kampány célja, hogy megmozdítsa és országjárásra bírja a gyermekes családokat, valamint, hogy a gyerekek jobban megismerjék saját hazájukat.
  • Szerző: RIPOST

Az országjáráshoz egy úgynevezett Kajla Útlevél szolgálja a motivációt és szórakozást, amely egy pecsétgyűjtő kiskönyv és közel 400 ezer gyermek kapta meg bizonyítványosztáskor. Ebbe gyűjthetik nyári utazásaik során a gyermekek azokat a bélyegzőket, melyeket több száz magyarországi látnivaló helyszínén tudnak beszerezni.

A kampány keretében konkrét segítséget is kapnak a családok az utazásokhoz, a stratégiai és egyéb együttműködő partnereken keresztül. Ezek a kedvezmények közel 2 millió magyar embert érintenek, hiszen az alsós gyermekek díjmentesen-, a család többi tagja pedig különböző kedvezményekkel utazhat. A Kajla útlevél felmutatásával július folyamán a MÁV és GYSEV összes járatán, július és augusztus folyamán pedig a MAHART és BAHART járatain érvényes a kedvezmény. A Magyar Posta – egész nyáron tartó – díjmentes képeslap küldéssel támogatja a kampányt, és már közel 200 egyéb turizmusban dolgozó üzleti partner járult hozzá kedvezmények felajánlásával a kampány sikeréhez.

A legfrissebb eredmények összefoglalva:

 

Magyar Posta:

A kisdiákok eddig közel 14 245 képeslapot vettek át ajándékként a pecsételőpontokon és küldték el szeretteiknek. A legtöbb Kajla képeslapot Hévízen, Tihanyban, Keszthelyen és Sümegen postázták piros postaládába. Budapesten az első héthez képest a másodikra megháromszorozódott a piros postaládás feladások száma.

 

MÁV:

Július 14-ig 30.246 utazás történt a Kajla díjmentes jegyekkel. Általánosságban elmondható, hogy az ország minden régiójában igénybe veszik ezt a kedvezményt, így nagyvárosainkat vagy éppen vizparti helyszíneket (Balaton, Velencei-tó) is ugyanúgy látogatnak.

 

BAHART és MAHART járatain:

Július 14-ig közel 1100 Kajla jegy fogyott, ennyi kisdiák utazott díjmentesen a Balatonon és a Dunán.

A programról bővebben

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?