ÉLETMÓDI

Puritán adventi koszorú robbantotta fel a netet, ebben tényleg benne van 2020!

Ennél találóbban nem is foglalhatta volna össze alkotója a mögöttünk álló év lényegét.
címkék:
  • Szerző: D.K.

Az előre látó nők novemberben már a legszebb családi ünnep, a karácsony megszervezésén fáradoznak. Gondolatban végigpörgetik az éppen aktuális trendeket, fontos döntéseket hoznak, hogyan díszítsék fel a következő hetekben a lakást, illetve közvetlenül karácsony előtt a fát.

Képünk csak illusztráció.
Fotó: Pixabay

Ez egy gyönyörű folyamat, amit ha az ember becsülettel végigjár, az ünnepre nemcsak az otthona, hanem belül a szíve is ragyogni fog. Persze a nők minden évben igyekeznek új elemekkel bővíteni repertoárjukat, így lehet minden karácsony a régi, megszokott, de egy kicsit új, egy kicsit más. A ötletek legfőbb tárháza pedig immár évek óta a Facebookon működő, 176 ezer tagot számláló, Kézzel készített karácsony csoport, ahová naponta több száz fantasztikus karácsonyi dekorációs ötlet érkezik.

Ebben a csoportban bukkant fel szerdán reggel a címben említett adventi koszorú, melyhez egy óra leforgása alatt több ezer lájk érkezett. A képet Nikolett Gólya osztotta meg.

A koszorút vécépapírgurigák középső hengeres elemeiből állította össze alkotója. Nem törekedett arra, hogy szabályos kör jöjjön létre, sőt, olyan guriga is akad a szemek között, amiről csapzottan lelóg egy kis maradék vécépapír.

Így néz ki:

Forrás: Kézzel készített karácsony csoport, Nikolett Gólya

Ennek a puritán koszorúnak egyetlen díszítő eleme a 2020-as évet jelölő dátum, melyet az alkotó arany színben álmodott meg és illesztett föl művére. Az álom azonban törött – vagy inkább csonka, ez ízlés kérdése... – az évszám utolsó eleme ugyanis a leszakadva lóg a levegőben. Kifejezve ezzel mindazt, amit most nagyon sokan érzünk és gondolunk a 2020-as évvel kapcsolatban. Covid, karantén, vécépapír-háború...

Várunk, advent, gyere csak! De hozz nekünk valamit, aminek úgy istenigazából örülni tudunk. Legalább egy mosolyt. Ámbár ez a szomorú koszorú, amiben minden, de tényleg minden benne van 2020-ból, talán fakasztott azt is.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?