Létrehozva: 2020.04.23.

Semmit sem tudott a koronavírus-járványról egy pár, aki körbehajózta a fél világot!

A szerelmesek majdnem egy hónapig hajóztak a nyílt óceánon úgy, hogy semmilyen hír sem jutott el hozzájuk a nagyvilágból.

Szerző Gaál József

Elena Manighetti és férje, Ryan Osborne 2017-ben döntött úgy, hogy felmondanak a munkahelyükön, minden ingóságukat eladják, a befolyt összegből pedig vesznek maguknak egy kis vitorlást és a világtengereket járva élik le hátralévő életüket – íjra a BBC.

A korábban Manchesterben élő pár február második felében éppen a Kanári-szigetekről indult el, hogy az Atlanti-óceánt átszelve eljussanak Karib-térség valamelyik szigetére. A mintegy 25 napig tartó út során Elena és Ryan mindösszesen párszor, és akkor is csak a legfontosabb dolgok miatt kommunikált a külvilággal. Arról például nem szereztek tudomást, hogy az utazásuk alatt az új típusú kínai koronavírus-járvány globális méreteket öltött.

„Februárban ugyan hallottunk róla, hogy van valami vírus Kínában, de azt hittük, mire elérjük Amerika partjait már vége is lesz az egésznek. Aztán, amikor megérkeztünk, megdöbbenten tapasztaltuk, hogy nemhogy nem lett vége a járványnak, de az egész világ megfertőződött a vírussal” – fogalmazott a brit közszolgálati médiumnak Elena.

 

A HATÁROK LEZÁRVA

Elena és Ryen az idejük nagy részét a tengeren töltötték, amikor február elején a járvány elkezdett berobbanni. A korábban említett Kanári-szigeteken is csak azért álltak meg, hogy a készleteiket feltankolják.

„Amikor évekkel ezelőtt belevágtunk ebbe a kalandba, akkor arra kértük a családtagjainknak, hogy semmilyen rossz hírt se közöljenek velünk arról, ami a szárazföldön történik. Nos, ezt a kérést ebben a helyzetben meglehetősen nehéz volt betartaniuk, hisz ez a járvány egy elég rossz hír. Ennek a hírzárlatnak meg is ittuk a levét, ugyanis amikor megpróbáltunk kikötni egy kis francia szigeten a Karib-tengeren, akkor közölték velünk a hatóságok, hogy a határok zárva vannak. Sőt, azt mondták, hogy a térségben sehol sem tudunk majd kikötni, mert a szigetek mindegyikét lezárták” – mesélte a BBC-nek Ryen azt, hogy miként szereztek tudomást arról, hogy a járvány globális méreteket öltött.

Elena és Ryan hajója (forrás: YouTube)

Ezután Elenáék úgy döntöttek hogy feladják az elveiket, és annyira közel hajóztak egy szigethez, hogy mobilinterneten keresztül utánaolvastak annak, hogy pontosan mi is történik a világban. A fiatal szerelmespár csak ekkor kezdte el felfogni, hogy mekkora méreteket öltött a járvány.

Először azt hittünk, hogy sehol sem tudunk majd kikötni, ugyanis én olasz származású vagyok és csak olasz útlevél volt nálam. Szerencsére Saint Vincent és Grenadine-szigeteken engedélyt kaptunk a dokkolásra, ugyanis sikerült megértetni velük, hogy 25 napon keresztül lényegében önkéntes karanténba voltunk a hajónkon, és ez idő alatt semmi bajunk sem volt, a betegség tüneteit nem produkáltuk” – fogalmazott a BBC-nek Elena.

 

NEM TUDJÁK, MIKOR INDULHATNAK EL

Elena és Ryan Jelenleg biztonságban van a Saint Vincenthez tartozó Bequia szigetén, de attól tartanak, hogy már nem sokáig maradhatnak, ha nem akarnak hosszú hónapokra az aprócska földarabon ragadni.

Elena és Ryan (Forrás: Instagram)

Most még semmikép sem akarjuk elhagyni a szigetet, mert úgyse tudnánk hova menni a hajónkkal. Nagyon bízunk benne, hogy még a hurrikánszezon előtt vége lesz ennek az őrületnek, mert a nagy viharok érkezése után öngyilkosság lenne elindulni bárhova.”

- fogalmazott a sajtónak Elena, aki abban bízik, hogy hamarosan folytathatja szerelmével a világ körüli hajóútjukat, és még a hurrikánszezon előtt felfedezhetik a Karib-térség mesés szigetvilágát.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

ripost.hu

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

magyarnemzet.hu

Kifejtette az elemző, kell-e tartani a világháború kitörésétől

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Ebből mi lesz? Szoboszlai Dominik balhés edzőt kaphat Liverpoolban

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!