SIKK

2021 legjobb bőrápolási trendje: nemcsak szép leszel, spórolsz is!

Túl sok a szérum, a maszk és a krém a fürdőszobádban? Ideje rendet tenni közöttük, mert jön a 2021-es minimalista bőrápolási trend!

Az elmúlt években hozzászoktunk a minden apróságra kiterjedő bőrápolási rutinokhoz és a számtalan tagból álló termékcsaládokhoz. Pedig eltúlozni sem szabad a kencézést – mondják a bőrgyógyászok. A túl sokféle hatóanyag ugyanis ronthat is a meglevő bőrproblémákon: ez is lehet az oka, ha hirtelen több lesz a pattanásod, irritált lesz a bőröd, vagy egyszerűen jobban kiszárad, mint szokott. Talán épp ezt felismerve lett 2021 legnépszerűbb szépségápolási trendje a „skinimalizmus”.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Bőrápolás 01

Fotó: Pixabay.com

Az angol bőr (skin) és minimalizmus szavak összevonásából keletkezett mozaikszó épp azt takarja, amit első hallásra gondolunk: a bőrápolási rutin minimalizálását. Elég néhány alapvető szépítőszert használni, és hagyni, hogy a bőr természetes ragyogása érvényesüljön – ez igaz a krémekre és a sminkre is. Így egyrészt tehermentesíted a számtalan hatóanyaggal agyonnyúzott bőrt, másrészt pedig kevesebb időd megy el az egésszel. Ezen kívül rendet raksz a fürdőszobapolcon, és nem vásárolsz meg felesleges dolgokat – így a pénztárcádban is több marad. Már csak azért is, mert a kísérletezést is elkerülöd. Csak azt tartsd meg, ami már bevált, és ragaszkodj néhány alapvető szépítőszerhez.

A minimalista rutin azzal is leszámol, hogy az olyan „hibákat”, mint a szeplő, vagy az első ráncok, vastag alapozó-réteg alá kellene rejteni. Vagyis sminkszerekből is elég a minimum: egy BB-krém, egy pici szemhéjpúder és egy szájfény. A 2020-as év, amelyben rengeteg időt töltöttünk el smink nélkül, megismertetett a valódi tükörképünkkel, ideje, hogy ezt az utcán se akarjuk elrejteni.

Bőrápolás02

Fotó: Pixabay.com

De mi az, amire egy minimalista rutinhoz szükséged lesz? Az arctisztító tej alapvető fontosságú, hiszen arról nem mondhatsz le, hogy a napi szennyeződéseket eltávolítsd a bőrödről. Ezen kívül szükséged lesz egy jó hidratáló krémre, és természetesen fényvédőre, hiszen a napsütés öregítő hatásától nem árt megvédeni a bőrödet.

Ha a bőröd igényli, ehhez még hozzáadhatsz egy antioxidáns szérumot a ráncok ellen, vagy egy pattanások elleni krémet, és egy szemránckrémet, de ezek használatát már nem árt megbeszélni a kozmetikusoddal. Reggel pedig egy perc alatt feldobhatod a már említett minimális sminket, és máris útra kész vagy!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?