Létrehozva: 2020.04.09.

Ebben az országban fellázadtak a nők a magassarkú ellen és nyertek!

Hihetetlen szexi tud lenni a női láb egy formás, magas sarkú cipőben, a férfiak oda vannak érte. Arról azonban kevés fogalmuk van, mennyire kényelmetlenek ezek a topánkák, melyek akár maradandó torzulást is okozhatnak. Nem csoda, hogy kitört a tűsarok-lázadás!

Mindenki számára természetes, hogy a légiutas-kísérők magas sarkú cipőben szolgálják ki az utasokat, de a többség nem gondol bele, hogy sokszor 12 órás műszakot nyomnak le a szexi topánkákban. Ez bizony nem csupán hosszútávon egészségtelen, de ezek a nők szinte azonnal érzik a hátrányait: sokan komoly fájdalmakkal küzdenek, miközben mosolyogva szolgálják fel a kávét, italokat. Egy japán légitársaságnál most fellázadtak a stewardessek, és azt mondták: elég a lábsanyargatásból!

Fotó: Pixabay

A Japan Airlines szigorú öltözködéspolitikájának nem csak a miniszoknya, de a magassarkú cipellő is része volt – eddig. Elsőként a szigetországban lazítottak a női dolgozók számára előírt szabályokon, így csaknem hatezer nő könnyebbülhetett meg, amikor a társaság bejelentette, hogy mostantól olyan cipőt viselhetnek a légiutas-kísérők, ami a legkényelmesebb számukra. De idáig el kellett jutni, ezek a nők keményen harcoltak, hogy levehessék a magas sarkút. Ugyanis Japánban erről nem dönthetnek bizonyos munkakörökben a nők.

A cipőforradalom az interneten bontakozott ki, Yumi Ishikawa japán írónő-színész és hosztesz indította útjára. Temetkezési vállalkozásoknál fogadta a gyászolókat, és rájött, hogy egyszerűen a 4-7 centis tűsarokban az állómunka emberkínzás. Amikor elindította Twitteren a KuToo mozgalmat, nők tízezrei csatlakoztak hozzá. Japánban a legtöbb üzletember magas sarkú, elegáns cipőt ír elő a női alkalmazottaknak, nem csoda, hogy rengetegen csatlakoztak az írónőhöz. A petíciót, amit indított, 150 ezren írták alá, de a japán egészség- és munkaügyi miniszter erre tavaly azt mondta, nem lehet eltekinteni a magas sarkú cipőktől, hiszen a társadalom is ezt várja el a nőktől. Ezért Ishikawa egy olyan eseményt hozott létre Tokióban, ahol férfiak húztak tűsarkút – és kiderült, mennyire fájdalmas és kényelmetlen viselni ezeket a lábbeliket.

Fotó: Profimedia

Az első győzelem azonban egészen ez év március végéig váratott magára. A Japan Arilines lépését Ishikawa örömmel fogadta, és reméli, nemsokára máshol is követik a példát. Hiszen a hotelekben, áruházakban, bankokban is kötelező alkalmi cipellőkben topogni a női alkalmazottaknak. Azonban egyelőre nem úgy néz ki, hogy más japán vállalatok is követnék a példát: a Kyodo Hírügynökség felmérése szerint a cégek többsége ragaszkodik a dekoratív, nőies cipőkhöz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Nagy tavaszi horoszkóp 2024: szerelem, pénz, szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók

SIKK

Azt hitted, aranyból csak ékszer készül? Íme 10 kozmetikum arannyal

SIKK

Lelepleztük a stylistok vörös szőnyeges titkait: nincs többé divatbaki, ha te is betartod őket

SIKK

Justin Bieber Nanushka kabátban feszített a Super Bowlon

SIKK

Moss hajat fordítva, eszméletlen lesz a hatás

SIKK

4 durva öltözködési hiba, ami pokolian öregít

SIKK

Krimi péntekek és bónusz elérés a Jocky TV-n