ÉLETMÓDI

15 tanács a hosszú kapcsolathoz boldog pároktól

Vajon mi a titka azoknak a pároknak, akik hosszú ideig élnek együtt harmóniában, boldogságban? Szerencse kérdése, vagy csupán egyszerû, mindennapi szokásokon múlik a siker? Megmutatjuk, mi az, amit a jó kapcsolatban élők máshogy csinálnak.
  • Szerző: Ripost

Érdekli őket, milyen napja volt a másiknak

Nagyon könnyű úgy elmerülni a saját életünkben, hogy teljesen elfelejtkezzünk arról, hogy a párunknak is vannak élményei és gondjai. Mielőtt kifakadnál a főnöködre, jobb, ha adsz a partnerednek egy puszit, és megkérdezed, neki milyen napja volt.

Féltékenykedés helyett megbíznak a másikban

Miért várnánk el a másiktól, hogy hozzá se szóljon az ellenkező neműekhez? Mielőtt minden kolléganővel meggyanúsítanád a párodat, gondolj arra, hogy mindenki ártatlan, amíg be nem bizonyosodik a bűnössége. Az sem mellékes szempont, hogy ha folyton gyanúsítgatod, akár megcsal, akár nem, akkor mi értelme volna hűségesnek maradnia?

Van közös témájuk

Az első időkben meglevő szikrázás remek dolog, de egy idő után elmúlik. Ahhoz, hogy a kapcsolat továbbra is harmonikus maradjon, szükség van a közös hobbira, a közös érdeklődésre. Ha eddig nem volt ilyen, közösen is megtalálhatjátok!

Kompromisszumot kötnek

Ha a pasid elment veled egy nyálas, romantikus filmre, akkor a következő este nyugodtan lehet a videojátékoké, hogy mindkettőtöknek jó legyen.

Figyelnek egymásra

Tényleg figyelsz a másikra, vagy csak arra vársz, hogy te is megszólalhass? Nyugodtan jelezz vissza, hogy jól érted-e a másikat: „ezek szerint az a véleményed, hogy...?”.

Mernek vitázni

A vitát nem elkerülni kell, hanem fair mederben tartani a vádaskodás helyett. A halogatással csak gyűlik-gyűlik a sértődöttség, és egyszer robbanni fog. Ha pedig te tettél valami rosszat, akkor ne félj bocsánatot kérni.

Segítik egymást

Nagyon kiábrándító, amikor az embert, akit szeretsz, teljesen hidegen hagyják az álmaid. Ha a párod kitűzött egy nagy célt, szurkolj neki, és gratulálj, ha sikerül elérnie.

Nem duzzognak

Mindenkinek vannak rossz napjai, de ezek azért nem világra szóló botrányok, amiért folyton duzzogni kellene.

Kifejezik a szeretetüket

A „szeretlek” nagyon erőteljes kifejezés – erre mindig legyen időd!

Nem félnek bókolni

Mikor mondtad utoljára a párodnak, hogy jól néz ki? Néha nem ártana, mert ezzel is a kapcsolatot építitek. Bókok nélkül ugyanis minden ember azt érzi, hogy nem értékelik eléggé.

Flörtölnek

A flörtölés nem a tinik kiváltsága, egy stabil kapcsolatban is szükség van rá. Még akkor is segít, ha a szexre a gyerekek, a stressz vagy az elfoglaltságotok miatt ritkábban kerül sor, mint szeretnétek.

Vannak bennfentes vicceik

Egy kapcsolatban nagy szükség van azokra az apró viccekre, amelyeket rajtatok kívül senki sem ért. Egy ciki sztori egy rosszul sikerült randiról például hasznosabb, mint azt előre gondoltad volna.

Időt szánnak egymásra

A kapcsolat fontos számukra, és ami fontos, arra mindig találnak időt.

Értékelik az egyedül töltött órákat

Nemcsak a közösen, hanem az egyedül eltöltött idő is sokat számít a kapcsolat szempontjából. Aki néha kivesz magának egy kis „szabadságot”, az feltöltődve érkezik vissza a kapcsolatába.

Új dolgokat fedeznek fel együtt

A rutin egy idő után unalomhoz vezet – épp ezért rendre fel kell fedezni valami újat. Lehet ez akár egy új vakációs úti cél, akár egy új étterem, de az ágyban sem tilos kísérletezni. Az élet nem rutin, hanem kaland!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?