ÉLETMÓDI

5 spéci személyiségjegy, amivel azok rendelkeznek, akiket mindig megcsalnak

A hűtlenség kegyetlenül tud fájni annak, akinek félrelépett a párja, naná, hogy mindenki szeretné elkerülni! Mégis vannak emberek, akikkel újra és újra megtörténik. Az okokra pedig fényt derített egy kutatás...
  • Szerző:

Vannak emberek, akik képtelenek lennének megcsalni a szerelmüket, és mégis folyton olyan partnerekbe futnak bele, akik később félrelépnek. Egy pszichológiai kutatás szerint ez egyáltalán nem a balszerencsének köszönhető, hanem annak, hogy bizonyos személyiségjegyekkel valósággal bevonzza az ember a hűtlen társat. Az Ohio-i Egyetem kutatásában 1577-en vettek részt, és a kutatók kimondottan arra voltak kíváncsiak, vajon milyen személyiségjegyekkel bírnak azok, akiket már többször is megcsaltak. Ehhez vizsgálták, hogy a résztvevők mennyire nyitottak és intelligensek, tudatosak, extrovertáltak és hajlamosak-e szorongásra, aggodalmaskodásra. Így összeállt egy lista arról az öt tulajdonságról, amikkel a legvalószínűbb, hogy hűtlenség áldozata lesz valaki.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

1. Nyitott és kíváncsi természetű

A kíváncsi, kalandvágyó és nyitott embereknél kicsit kijjebb vannak a határok, mint másoknál, így a kutatók szerint pontosan emiatt csalja meg őket a párjuk. Hiszen a hűtlen fél azt hiszi, hogy ez is bele fog még férni.

2. Laza, könnyedén veszi az élet dolgait

Azokat, akik lazán kezelik a dolgokat, vagyis kevésbé lelkiismeretesek, sokkal nagyobb valószínűséggel fogja megcsalni a párjuk. Hiszen aki nem figyel a hétköznapi kötelezettségekre, felelőtlenül kezeli a pénzt, azok mellett egy partner hatalmas stresszt él át, és nagyobb eséllyel fog félrelépni.

3. Extrovertált

Akárcsak a kalandvágyó embereknél, náluk is az a probléma, hogy a partnerük azt gondolja, sokkal több mindent megengednek, mint mások. Hiszen egy extrovertált embernek rengeteg barátja van, mindenkivel jól kijön – nyilván jobban megérti, miért lépett félre a párja.

4. Barátságos, mindig a jót feltételezi

A kedves, gondoskodó emberek is gyakran válnak áldozattá; ugyanis a hűtlen társuk úgy gondolja, meg fog neki bocsátani, hiszen mindenkivel nagyon elnéző…

5. Szorongásra hajlamos és féltékenykedik

A folyton aggódó, szorongó emberek mindenhol veszélyt látnak, és ha attól tartanak, megcsalja őket a párjuk, akkor állandóan árgus szemekkel figyelik őt. Egy féltékeny társ mellett pedig igen nehéz az élet, könnyebben félrelép a párjuk, ha jön egy szimpatikus harmadik.

A kutatók siettek leszögezni, hogy itt egyáltalán nem az áldozatok hibáztatásáról van szó; inkább arról, hogy akik ilyen személyiségjegyekkel rendelkeznek, hogyan tudják megelőzni a bajt. Azt mindenesetre hangsúlyozták a kutatók, hogy a felmérés olyanok körében történt, akik tudják, hogy megcsalták – így nem tudhatjuk, hogy a titokban maradt esetekkel mi a helyzet. És arra sincsen garancia, hogy aki tudatosan áll a párkapcsolathoz, azt soha nem fogják megcsalni…

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?