ÉLETMÓDI

7 jel, hogy a párod leuralja a kapcsolatotokat

Akármennyire is szerelmes vagy, vedd észre, ha uralkodnak feletted! Ebből a hét jelből láthatod, hogy eltolódott az egyensúly, és a párod egyre jobban uralja az életedet.

Egészséges kapcsolat nem létezhet egyensúly nélkül. Ha mindig az egyik félé az utolsó szó, és másiknak csak annyi a dolga, hogy bólogasson, akkor valami nem stimmel. Figyelj fel ezekre a jelekre, mielőtt még túlságosan elmérgesedik a helyzet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyensúly 01

Fotó: Pixabay.com

A párod nem akar másokkal időt tölteni

Nem tetszik neki, hogy másokkal is találkozol. vagy a családodhoz fordulsz tanácsért? Nem akar más párokkal közös programokat? Ha elszigetelve érzed magad a régi kapcsolataidtól, vagy a rokonaidtól, az komoly figyelmeztető jel. Egy egészséges, bizalomra épülő kapcsolatban nincs sértődés abból, ha másokkal is szóba álltok egymáson kívül.

Nem tiszteli a privát szférádat

Ha szabadon csörtet át a személyes dolgaidon, például belenéz az e-mailjeidbe vagy ellenőrzi a közösségi média profilodat, akkor valami nem stimmel. Rendben van, hogy megbíztok egymásban, de aki igazán megbízik a másikban, annak nincs rá szüksége, hogy folyton azt firtassa, milyen üzeneteket küld és fogad a párja. Ha őszintén, szemtől szembe kérdeztek egymástól, az sokkal korrektebb dolog.

Nem foglalkozik azzal, hogy téged mi érdekel

Az egészséges kapcsolat fontos ismertetőjele, hogy mindkettőtöknek van saját hobbija és érdeklődési köre. Ha emiatt megszól, kigúnyol, vagy lebeszél róluk, akkor eltolódott az egyensúly a kapcsolatban. Nem kell bűntudatot érezned azért, mert nem vele töltöd minden percedet.

Megszégyenítéssel akar megváltoztatni

Ha a párod a megszégyenítés eszközét használja, hogy a saját szája íze szerint átneveljen, akkor érdemes elgondolkodnod. A gúnyos beszólások helyett sokkal egészségesebb lenne leülni és őszintén megbeszélni, kit mi bánt, és ki min szeretne változtatni.

Sokszor fenyegetőzik az elhagyással

A válással, az elköltözéssel való fenyegetőzés azt mutatja, hogy a párod nyeregben érzi magát. Nem utal egészséges egyensúlyra, ha az elhagyástól való félelemből megpróbálsz mindenben megfelelni neki.

Egyensúly 02

Fotó: Pixabay.com

Nem a problémára összpontosít, hanem a saját, sértett érzéseire

Nem arra válaszol, ami kérdeztél tőle, hanem megvádol, hogy nem bízol eléggé benne, és máris meg van sértődve. Ha ismerős a jelenet, akkor valami biztosan eltolódott a kapcsolatotokban.

Nem hajlandó megbeszélni, ami neked fontos

Szeretnél valamit megbeszélni, egy problémát megoldani, de ő mindig kikerüli, hogy beszélni kelljen róla – vagyis igyekszik a dolgot a szőnyeg alá söpörni. Sem ez, sem pedig az nem utal egészséges egyensúlyra, ha inkább rád lőcsöli a felelősséget: oldd meg egyedül a kérdést

Mi lehet a megoldás?

Az ilyen egyensúly-eltolódások gyökere sokszor abban rejlik, mit hoztatok otthonról. Aki például nem érzi elég értékesnek magát, az, személyiségtől függően, vagy szó nélkül behódol a másiknak, vagy inkább igyekszik megragadni a gyeplőt. Ha az őszinte beszélgetések nem visznek sehová, akkor érdemes lehet felkeresni egy pár- és családterapeutát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?