Létrehozva: 2018.09.17.

A férfialsó sötét titka: Döbbenet, ami a benne duzzadó erőről kiderült

Mostanában újra divat lett ez a fazon, egyre több férfi megint ezt hordja alsónadrágként. Azonban egy friss kutatásból kiderült, hogy hosszú távon ártalmas lehet...

Akadnak férfiak, akik felváltva hordják a fecskét és a boxert, de inkább az jellemző, hogy valaki leteszi a voksát az egyik vagy a másik mellett, és évekig azt a típust viseli. Csakhogy kiderült: nem mindegy, milyen a fazon, és most már az is biztos, hogy egyáltalán nem a kényelem az első. A Harvard Egyetem kutatásából egyértelműen kiderült, hogy a testhez tapadó, esetleg túl szoros alsónadrág bizony  ártalmas lehet az egészségre!

Kevesen tudják, de a férfiúi termékenység rettentően érzékeny lábakon áll, és nagyon könnyen borul fel az egyensúly. A külső körülmények csökkenthetik a spermiumok számát, és le is lassíthatják mozgásukat. Az egyik érzékeny pontjuk a hőmérséklet. Nem véletlen, hogy a férfi nemi szervek a testen kívül találhatók: hiszen így a spermák számára biztosított az ideális, 36 Celsius fokos hőmérséklet. Hideg időben a herezacskók összehúzódnak, hogy több testhőt tudjanak felvenni, melegben inkább megereszkednek. Ha túl magas hőmérsékletnek van kitéve a férfiasság – például sok-sok forró fürdőt vesz a férfi −, a spermatermelődés akár teljesen le is állhat.

Az egyetem kutatói kíváncsiak voltak, vajon befolyásolja-e a termékenységet az alsónadrág. Ezért a kutatás során 656 férfitól kértek vér- és spermamintát. Az alanyok mindannyian meddőségi kezelésre jártak a párjukkal, a legidősebb közülük ötvenhat éves volt. A mintavétel során megkérdezték azt is, milyen alsóneműt viseltek az elmúlt három hónapban. Ezután laboratóriumban megvizsgálták a spermák számát, és összevetették azzal, hogy milyen alsóneműt viseltek.

A kutatásban részt vevő férfiak 53 százaléka boxert szokott viselni – és az elemzés során náluk találták a legmagasabb spermaszámot, valamint az ő vérükben alacsony volt annak a hormonnak a mennyisége, amit a szervezet akkor termel, ha extrém hőségnek van kitéve. A rendszeresen boxert viselő férfiak fiatalok voltak, és később kiderült, hogy rendszeresen pezsgőfürdőznek, vagy vesznek forró fürdőt. A megkérdezettek másik fele azonban rendszeresen fecskét viselt, és alacsonyabb volt a spermaszámuk. A kutatók azt javasolják a férfiaknak, hogy kerüljék a túl szoros alsóneműket, hiszen hosszú távon rontják a termékenységet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza