ÉLETMÓDI

Ez történik a nővel, ha minden reggel fél hét előtt issza meg a kávét

Hajnali ébredéskor nincs is jobb frissítő, mint egy jó erős fekete. Sokak életéből kihagyhatatlan a kávé; de erre a hatására kevesen gondolnak...
  • Szerző:

A nők libidója igencsak érzékeny, sok mindentől függ, hogy kívánják-e a szexet. Arra kevesen gondolnak, hogy a kávézás is befolyásolja az étvágyat. A BBC közölt egy tanulmányt, melyben egy bizarr szexkutatás adatait tárták a nyilvánosság elé: és kiderült, hogy a nők libidója és a kávézás erősen összefügg egymással.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kávé 02

Fotó: Pixabay.com

A kísérletet patkányokon végezték, melynek során aktus előtt koffeint kaptak; ezután a nőstények szexuális aktivitása mérhetően megnőtt. Sőt, miután kielégültek, újra keresték a lehetőséget, hogy érintkezzenek a hímekkel. A koffein hatására ugyanis azok az agyterületeik aktivizálódtak, amik többek között a szexuális izgalomért is felelősek. Bár a kutatók nem erősítették meg, hogy emberek esetében is ilyen mértékben lehet igaz az eredmény, az biztos, hogy a kávé hatással van a nők szexuális étvágyára. Így aztán egyáltalán nem mindegy, mikor isszák a hölgyek a reggeli feketét.

Reggeli kávé 02

Fotó: Pixabay.com

Bár a kávé nem afrodiziákum, kora hajnalban, lehetőleg még fél hét előtt egy csésze csodákat tesz a női testtel. Ugyanis enyhén megemeli a vércukorszintet, ettől felpörög a mellékvese, ami a libidóhoz köthető hormonokat termeli. Emellett a reggeli kávé serkenti a vérkeringést is, így az intim tájékon található véredények megtelnek, és sokkal érzékenyebbek lesznek az érintésre.

Fotó: Pixabay.com

Közvetetten is hat a libidóra a kávé, például az is bizonyított tény, hogy az illata kimondottan stresszcsökkentő hatású. Márpedig a nők számára a szex az csak részben testi játék, a java fejben dől el; idegesen, stresszesen sokan bele se fognak az érzéki játékokba. Emellett a kávé segít a boldogsághormonok, a szerotonin és a dopamin termelésében, amik megnövekedett szintje növelheti a szexuális étvágyat.

És ezeket olvastad már?