ÉLETMÓDI

Ez történt a férfival, akinek a levágott hímtagját visszavarrták az orvosok

Még belegondolni is szörnyű, hogyan történhetett a csonkolás, hát még abba, mekkora fájdalmat élhetett át az áldozat! Nem csoda, hogy a hír hallatán sok férfi az ágyékához kap; pedig ez még nem is minden...
  • Szerző:

Hátborzongató eset kapcsán értek el orvosi áttörést Birmingham-i sebészek: egy 34 éves, paranoid skizofréniában szenvedő férfi levágta a saját péniszét, így akart véget vetni az életének. 15 órával a brutális csonkolás után találtak rá, és azonnal kórházba szállították.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A műtétre csaknem egy nappal azután került sor, hogy a brutális eset történt. Ez a leghosszabb dokumentált időszak, amit ez a kényes testrész vérellátás nélkül töltött, majd mégis funkcionált az újra egyesítő műtétet követően. Ugyanis hat héttel az operáció után nem csupán a fiatalember húgyvezetéke működött tökéletesen, de a beteg képes volt érzni is a férfiasságával. Sőt, mivel sikerült tökéletesen összeilleszteni a vénákat és az artériákat, a későbbiekben képes lesz teljes erekcióra is. A sikeres műtét más sebészeket is arra ösztönöz, hogy hasonló esetben megpróbálkozzanak a műtéttel, annak ellenére, hogy ilyen hosszú idő után kérdéses, hogy visszaáll-e a pénisz vérkeringése és az érzékelés.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció!)

Bár szerencsére ritkán van szükség erre az operációra, ha valamilyen baleset folytán csonkolódik a pénisz, minél előbb sort kell keríteni a műtétre, hogy a szövetek ne haljanak el. Ha több, mint egy nap telik el, akkor szinte biztos, hogy nem lesz sikeres a pénisz visszaillesztése. Ezért is nagy áttörés a Birmingham-i orvosok sikere: hiszen épphogy benne voltak a 24 órában. Orvosi adatok szerint egyébként a legtöbb péniszcsonkolást maguknak követik el a betegek, és a többségük skizofréniás epizód közben, vagyis a valósággal teljesen elvesztve a kapcsolatot követik el magukon a rémtettet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?