ÉLETMÓDI

Kiderült, mi az a technika, ami eltünteti a veszekedéseket a házasságból

Képes vagy egy vitában olyan megoldást találni, ami mindkettőtöknek megfelel? Ha elsajátítod a kompromisszum művészetét, nem kell féltened a párkapcsolatodat.

A legtöbben a leendő partnerük elvárt tulajdonságai között emlegetik a kompromisszumkészséget. Ez természetes, hiszen egy hosszú távú kapcsolatban együtt kell működni, és meg kell tudni egyezni ahhoz, hogy képesek legyetek egyáltalán együtt maradni. De ha a kompromisszum nem életszerű, aligha lesz bárki is boldog vele. De vajon hogy lehet valóban olyan megoldásokra jutni vita esetén, amelyek mindkét fél igényeinek megfelelnek?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

Rosszkedvűen nem lehet kompromisszumot kötni

Ha túl fáradt, túl dühös, vagy zaklatott vagy, aligha van hozzá erőd, hogy nyíltan és őszintén megbeszéld a helyzetet a másikkal. Ilyenkor jobb azt kérni, hogy később térjetek vissza a problémára.

Vedd figyelembe a másik nézőpontját

Alapvető dolognak hangzik, mégis sokszor kihagyjuk ezt a lépést. Pedig ha hajlandó vagy valóban beleélni magad a másik helyzetébe, akkor könnyebb lesz megtalálni a megoldást.

Fotó: Pixabay.com

Figyelj rá!

Próbálj a nyomára jutni, milyen érzések állhatnak a párod viselkedésének hátterében. Kérdezd meg tőle, mire van valójában szüksége, és magadnak is tedd fel azt a kérdést. A kompromisszum ugyanis nem azt jelenti, hogy mindenbe belemész. Ha a másik úgy érzi, hogy meghallgatják, és figyelnek rá, akkor könnyebben belemegy egy mindkettőtök számára jó megoldásba – és persze te is elvárhatod tőle ugyanezt a figyelmet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?