Létrehozva: 2020.09.28.

Kollégával randizol? Erre figyelj, hogy megmaradjon az állásod!

Pokoli nehéz megoldani, hogy a magánélet ne szivárogjon be a munkahelyre. Mi van, ha a cég mindezt nem tolerálja? És mi van, ha nem tart sokáig a kapcsolat? Megmutatjuk, mire figyelj, hogy ne kelljen félteni az állásodat.

Szerző Horváth Gabi

A kollégáinkkal napi 8 órát, vagy még többet is össze vagyunk zárva. Lássuk be, ilyen körülmények között elég nagy az esélye a munkahelyi románc kialakulásának – sokkal nagyobb, mint egy személytelen, online társkeresőn. De hogyan kell ezt okosan csinálni, hogy ne veszélyeztesd vele a munkádat? Mutatjuk, milyen szempontokat vegyél mindenképp figyelembe.

Fotó: Pixabay.com

Nézd meg a szabályzatot!

Tekintve, hogy a legtöbb cégnek kiforrott szabályai vannak a munkahelyi kapcsolatokra nézve, érdemes újra átnézni a munkahelyi szabálykönyvet. Van, ahol csak a főnök és beosztott közötti kapcsolatot tiltják, máshol viszont minden ilyen szerelmi kapcsolat kirúgással járhat. Lehetőleg már akkor kezdj el utánanézni ennek, amikor még nem bonyolódtál nagyon bele a kapcsolatba.

Kerüld el a főnököt!

Ha lehet, ne a felettesedbe szeress bele. Az alkalmi kapcsolat ebben az eltérő hatalmi helyzetben legalább olyan veszélyes, mint a tartós. Az ügyfelekkel randizni sem a legjobb ötlet. Az ilyesmit a legtöbb cégnél világosan, kifejezetten tiltják és felmondással büntetik. Ha mégis úgy hozza az élet, hogy ilyen kapcsolatba bonyolódsz, a legjobb, ha egyikőtök állást vált.

Addig ne mesélj a kapcsolatodról, ameddig azt sem tudod, hányadán álltok

A munkatársaidnak csak akkor vezesd elő a kapcsolatot, amikor már tudod, hogy ebből tényleg lesz valami. Ekkor viszont okos dolog a HR osztállyal is beszélni, épp a problémák megelőzése végett. Lehetőleg együtt vegyetek részt ezen a beszélgetésen, ne csak egyikőtöknek kelljen a nyakába vennie a kellemetlenségeket. Egyezz meg a pároddal arról, ki az, akinek elmondjátok, hogy együtt vagytok, és ki az, akinek semmi köze hozzá.

Fotó: Pixabay.com

Készülj fel rá, hogy pletykálni fognak a többiek

Amikor nyilvánosságra hozzátok a kapcsolatotokat, sokan rá fognak döbbenni, hogy egy ideig a hátuk mögött zajlott a dolog, ettől pedig valószínűleg idegesek lesznek. Vagyis készülj fel rá, hogy akármit is tesztek, pletykálni fognak rólatok, és azt feltételezik, hogy ti is megvitatjátok a hátuk mögött a munkahelyi dolgokat. Egyet tehettek: a munkahelyen lehetőleg minél kevesebb jelét adjátok, hogy együtt vagytok, itt a munkáé a főszerep. Lehetőleg a kolléganőiddel se beszéld ki a kapcsolatodat a kávészünetben. És persze a vitáitoknak sem a munkahelyen van a helye. Nem kell mindenben egyetérteni, de ne munkaidőben veszekedjetek.

És mi lesz, ha vége?

Ha a kollégáddal randizol, a szakítás még nehezebb dolog, mint máskor, hiszen továbbra is össze vagytok zárva napközben. Ha ő szakít veled, továbbra is minden nap látni fogod, sőt, akár azt is végig nézed majd, ahogy új kapcsolata lesz. Ha te szakítasz, akkor pedig minden nap egy sértett ex fog várni a munkahelyeden. Ráadásul a pletyka is újra fel fog lángolni a hátatok mögött, és minden hibátokat a szakításotokra fogják majd a többiek. Vagyis minden erődet arra kell fordítanod, hogy a munkában a lehető legjobban teljesíts, és a szakításotokból ugyanúgy keveset lássanak a többiek, ahogy a kapcsolatotokból.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól