Létrehozva: 2021.04.25.

A gyönyör legtitkosabb oldala: Valójában 5 féle női orgazmus létezik

A szebbik nem tagjai nehezen jutnak a csúcsra, a férfiaknak sokszor alaposan fel van adva a lecke az ágyban. Pedig rengetegféle női orgazmus létezik; mutatjuk a pikáns listát!

Kevesen tudják, milyen hosszú listát tesznek ki a női orgazmus típusai, hiszen a nők kétharmada aktus során képtelen a csúcsra jutni, ráadásul a női gyönyör lassan, óvatosan bontakozik ki, és egy sor bonyolult tényezőtől függ. Például fontos, hogy a nő fejben tökéletesen rá tudjon hangolódni a partnerére, a légyottra, ahogyan az is, hogy el tudjon lazulni, és át tudja adni magát az élvezeteknek. Nem csoda, hogy a női gyönyörrel kapcsolatban sok a tévhit és az óvatos találgatás; ám a szexterapeuták szerint egyszerű tájékozódással sokkal élvezetesebb lehet az erotika. Például érdemes tudni, hogy a nők számára az orgazmus önmagában nem mindig cél (de természetesen jó, ha jön), ahogyan a szexnek nem akkor van vége, amikor a csúcsra jutnak. A szakértők szeretnék, ha mindenki előtt világosak lennének a női orgazmus típusai, ezért készítettek egy listát róluk; és nem csupán tételesen felsorolták őket, de útmutatót is adtak, melyik típust hogyan lehet elérni.

Fotó: pexels.com

1. A leggyorsabb és legegyszerűbb a csiklóorgazmus

Sokan azt hiszik, ez a titokzatos női szerv mindössze annyi, amennyi látszik belőle, pedig valójában a csikló az egész női szentélyt beszövi: négy karja van, ezeknek egy része a nagy- és kisajkak alatt bújik meg, másik része a vaginában. Az érzéki testrésznek a világon semmi más funkciója nincs, mint hogy gyönyörhöz juttassa a nőket, így érthető módon minden részén eszméletlen jólesik az izgatás. Ám nem mindegy, milyen az érintés: vannak nők, akiknek a ritmus számít, másokat az érzéki, finom simogatás hoz lázba, megint mások a körkörös mozdulatoktól indulnak be.

2. A rejtélyes G-pont okozza a leglátványosabb orgazmust

A női spriccelős orgazmus nem mítosz, de nem minden nő képes rá. A titok nyitja a G-pont megfelelő izgatása. Ezt a rejtélyes kéjpontot először is meg kell találni; általában a vagina elülső falán, körülbelül hat centiméterre a bejárattól található; de ujjbeggyel könnyedén kitapintható, hiszen egészen más, kicsit sűrűbb, durvább ott a szövet, mint a vagina többi részén. Vannak kimondottan a G-pontra utazó szexpózok, de sokszor az is eszméletlen izgalmat okoz, ha ujjbeggyel finoman kényezteti a férfi. Vannak nők akiknél az orgazmus intenzív spricceléssel jön: ilyenkor meghatványozódik a gyönyör.

3. A legmélyebb élményt az A-pont adja

Kevesen tudják, hogy a méhszáj és környéke is telis-tele van idegvégződésekkel, és ha elég rafinált a szexpóz, a pénisz képes is ezeket a végletekig izgatni. Az A-pont valamivel a méhszáj előtt található, és mély, intenzív gyönyört okoz a nőnek, ha stimuláció éri. Vannak kimondottan mély behatolásra kitalált szexpózok, amik ezt a gyönyörkeltő területet veszik célkeresztbe.

4. Az egész test beleremeg a tantrikus orgazmusba

Köztudott, hogy a nők képesek álmukban, akár érintés nélkül is a csúcsra jutni, sőt, van, hogy elég fantáziálniuk, hogy lecsapjon rájuk a gyönyör. Azt azonban kevesen tudják, hogy ez a képesség tanulható és fejleszthető, ennek pedig az egyik legjobb módja a tantrikus szex. Ennek alapja a légzéstechnika, az intimitás megteremtése az erotikában, a tökéletes egymásra hangolódás, és a kapcsolódás. A tantrában nincsenek célok, így az orgazmus sem az: mély, intenzív élmény, minden egyes érintést kiélvez a pár, és így a csúcs is hiperintenzív, hiszen a tudatos jelenlét miatt a gyönyör minden pillanatát átéli a nő és a férfi.

5. Mennyei érzés a kevert gyönyör

Egyáltalán nem ritka, hogy egy nő a különféle orgazmusokból többet is átéljen egyszerre. Leggyakrabban a hüvelyi- és csiklóorgazmus érkezik egyszerre, hiszen vannak olyan szexpózok, amik két gyönyörpontot is izgatnak.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

„Azt hittem, másnapos vagyok” – Viszketés jelezte, hogy rákos lett a fiatal férfi

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

vg.hu

Balaton: öntik a piacra az északi parti ingatlanokat, egyre nagyobb a különbség az árakban

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

Miért lépünk félre? Kiderült az igazság, nem a rossz kapcsolat a felelős érte

SZEX & MÁS

"Én voltam a nászajándék – esküvőjén édeshármasoztam a legjobb barátommal"

SZEX & MÁS

Sokkal nagyobb az esélye, hogy más gyerekét neveled tudtodon kívül, mint hinnéd!

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól