ÉLETMÓDI

Olyat álmodtál, hogy magad is belepirulsz? Megmutatjuk, mit jelent!

Tényleg ennyire hiányzik az exed, vagy csak túl erotikus volt este a film a tévében? Utánajártunk, miről szólnak valójában az erotikus álmaid.

Izzadtan és zavarodottan ébredsz, mert valami nagyon izgalmasat álmodtál egy idegennel, egy kollégával vagy az exeddel? Nem kell aggódni, ebben semmi különlegesen durva nincs. Az agyad így próbál feldolgozni egyes információkat. De vajon miről szólnak valójában ezek az álmok?

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Álom 01

Fotó: Pixabay.com

A szakemberek szerint az erotikus álmok a napközben nézett filmekből bevillanó jeleneteket és a saját szexuális étvágyadat kombinálják a tudatalattiból érkező, mélyebb értelmű üzenetekkel. Nem mindegy például, milyen gondolatok foglalnak le napközben, hiszen az álmaidban ezeket is megpróbálja az agyad feldolgozni. Az álmok általában kapcsolódnak az ébrenlét során megélt tapasztalatokhoz, eseményekhez vagy érzelmekhez. És mivel a szexuális tartalmú gondolatok és élmények természetes részei az életünknek, az is természetes, hogy az álmainkban is visszaköszönnek. Ha tehát ilyen értelemben gondoltál valakire, vagy erotikus jelenetet láttál egy filmben, mindez előjöhet az álmodban. Ugyanakkor az agyad ilyenkor már nem ragaszkodik szorosan a valósághoz. Vagyis álmodban bárkivel szexelhetsz: a kedvenc sztároddal, a jelenlegi vagy múltbeli partnereddel, vagy akár egy teljesen véletlenszerű ismerősöddel, illetve akár egy ismeretlennel is.

De vajon miért pontosan azt az adott jelenetet választja az agyad? Ez sok mindentől függ. A valószínűtlen jelenetek alapja lehet a tudatalatti jelzése. Például ha egy ismerősöddel szexelsz, lehet, hogy erőteljes érzelmekkel viseltetsz iránta – akkor is, ha ezek egyébként ébren nem szexuális természetűek. Még az is meglehet, hogy vágysz rá, csak nem vallod be magadnak – de ez persze nem az egyetlen lehetséges értelmezés. Az álomfejtést ne bízd másra, hiszen minden a te saját tapasztalataidtól és érzelmeidtől függ. Az is fontos, hogy milyen érzésekkel ébredsz fel az álomból. Ugyanaz az álom egészen mást jelent, ha mosolyogva ébredsz, mint ha rémálomként gondolsz rá vissza.

Álom 02

Fotó: Pixabay.com

Megtörténhet, hogy a szexuális álmaid arra utalnak, hogy épp hiányzik az érintés és a szeretkezés. Ez különösen igaz akkor, ha maszturbálásról vagy egy ismeretlennel való szeretkezésről álmodsz. Ilyenkor maga a vágy fontosabb, mint annak pontos tárgya. Ilyenkor egyszerűen jelzi a szervezeted, hogy több erotikára lenne szükséged.

A szakemberek azt ajánlják, hogy ha érdekel, mit jelent az izgalmas álom, hagyj magadnak reggel pár nyugodt percet, hogy leülepedjen. Írhatsz álomnaplót is, amelyben részletesen leírod az álmod, amennyire csak vissza tudsz rá emlékezni. Arra is figyelj oda, milyen érzésekkel ébredtél fel az álomból, és vajon miért érzed így magad utána.

Van, aki szerint, ha az álmod nagyon vad, például tiltott kapcsolat, vagy nagyon meredek helyszín van benne, lehet, hogy az agyad eljátszott a gondolattal, hogy meg kellene szegned a szabályokat, persze nem csak a szex terén. Az álombeli partnereddel kapcsolatos érzelmeidet is érdemes alaposan átgondolnod. És a legfontosabb, hogy tudd: az erotikus álmok teljesen normálisak, nincs bennük semmi rendkívüli.

És ezeket olvastad már?