Létrehozva: 2021.06.13.

Ezek a jelek egyértelműen azt mutatják, hogy mihamarabb szakítanod kellene

Nem úgy működik a kapcsolatod, ahogy szeretnéd? Azon gondolkodsz, hogy vajon eljött a szakítás ideje vagy jobbra fordulhatnak a dolgok? Mutatjuk, mi minden utalhat arra, hogy ideje lenne véget vetned a kapcsolatodnak.

Szerző Horváth Gabi

Nem vagy boldog ebben a kapcsolatban, de abban sem vagy biztos, hogy már itt van a szakítás ideje vagy inkább küzdeni kellene érte, hogy minden rendbe jöjjön? Félsz, hogy hibát követsz el, ha elhagyod a párod? Vagy inkább az a hiba, ha maradsz? Mutatjuk a jeleket, amelyek azt mutatják, hogy ez a kapcsolat már a múlté, és a szakítás jobb ötlet, mint ha maradnál.

Nem tudod, hogy menj vagy maradj? Hallgass a jelekre!
Fotó: Pixabay.com

Nem tudjátok megbeszélni a dolgokat

Ha valamilyen probléma merül fel a kapcsolatban, jó, ha őszintén tudtok beszélni róla. Ha elakadt köztetek a kommunikáció, már nem tudjátok kifejezni az érzelmeiteket, és a másik érzelmei sem nagyon érdekelnek benneteket, akkor komoly baj van. A csend nem mindig a békére utal, néha sokkal rosszabb a vitánál. De ugyanez vonatkozik arra is, ha képtelenek vagytok higgadtan kommunikálni, a legkisebb ügyből is azonnal veszekedés, személyeskedés lesz. Ilyenkor lehet, hogy a szakítás a kisebb rossz, amit választhatsz.

Szeret? Nem szeret?

Ha a párod időnként szeretettel viszonyul hozzád, máskor viszont hidegen és érzéketlenül, akkor érdemes elgondolkodnod a kapcsolat jövőjén. Ha ostoba kifogásokkal tűnik el hosszabb időre, vagy azt érzed, hogy már egészen máshogyan bánik veled, mint a kapcsolat elején, akkor valószínűleg menthetetlen a kapcsolatotok. Persze egy jó kapcsolatban is lehetnek hullámhegyek és hullámvölgyek, de a tisztelet soha nem hiányozhat. Ha már nem tudod felfedezni a viselkedésében a tiszteletet, lehet, hogy ideje lenne mást keresned.

Ha mindig ugyanazon vitáztok, nem biztos, hogy menthető a kapcsolat
Fotó: Pixabay.com

Ha minden ismétlődik, eljött a szakítás ideje

Folyton ugyanazok a periódusok ismétlődnek a kapcsolatotokban? A jó napok után mindig szörnyűek jönnek? Szakítotok, aztán újra és újra visszataláltok egymáshoz? Reménykedsz, hogy egyszer majd megváltoznak a dolgok, vagy végre változtat egy-két kifogásolt jellemvonásán, de akármennyire is igyekeztek, mindig ugyanott lyukadtok ki? A veszekedések is mindig ugyanarról szólnak? Ha nem vagytok képesek kilépni a megszokott kerékvágásból, akkor érdemes végre eltávolodni egymástól.

Ezért kár maradni!

Légy őszinte: csak azért maradsz a pároddal, mert azt hiszed, hogy a szakítás után nem találsz majd új párra? Félsz, hogy újra bele kell vetned magad a párkeresésbe és kudarcot kudarcra halmozni? Úgy gondolod, hogy ennyi idősen, különösen gyerekkel már senkinek sem kellenél? Vagy túl sok energiát fektettél ebbe a kapcsolatba, és nem akarod csak úgy feladni? Azt hiszed, hogy ha még egy kicsivel többet adsz és jobban szereted, akkor majd megváltozik? A valóságban a maradásnak egyetlen jó oka van: az, hogy szereted. Az összes többi csak kifogás – ezekért nem éri meg maradni. Még akkor sem, ha esetleg tényleg egyedül leszel egy ideig, egy rossz kapcsolatnál ugyanis az is sokkal jobb.

Ha a kapcsolaton kívül nem lehet saját életed, menekülj!
Fotó: Pixabay.com

Csak a szakítás után lehetne saját életed

Ha úgy érzed, hogy az egész életed a partnered körül forog, akkor a szakítás nagyon is reális lehetőség. Különösen akkor, ha mindenben a párod dönt, csak az ő szava számít, esetleg a családodtól és a barátaidtól is megpróbál elszigetelni. Ez nárcisztikus személyiségre utal, ami nagyon hamar tönkre tehet, ha nem vigyázol. Ilyenkor az egyetlen jó döntés a szakítás, még mielőtt a párod teljesen lerombolná az önbizalmadat. Ha azt veszed észre, hogy nem lehet életed a kapcsolaton kívül, menekülj minél hamarabb!

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Liverpool bukott focistájának gyönyörű barátnője sokkoló kijelentést tett

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Ennek a 4 csillagjegynek nagy pénz üti a markát még idén tavasszal

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

life.hu

Tojásfestés akkor és most– hagyományos és modern technikák

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza