Létrehozva: 2021.10.22.

Ezek az üzenetek csodát tehetnek veszekedés után

A veszekedés vagy duzzogással zárul, vagy vádaskodó üzenetekkel folytatódik. Vajon hogyan törheted meg a rutint, és állíthatod az üzeneteket inkább a békülés szolgálatába?

A szakértők szerint veszekedés után érdemes várni pár órát az üzengetéssel, amíg kicsit kitisztul a fejed. Ha mindenáron ki akarod írni magadból, mit érzel, inkább a jegyzetek közé mentsd el, és csak később küldd el, miután már biztos vagy benne, hogy tényleg ezt akarod mondani. Persze az sem jó megoldás, ha túl sokáig vársz és csendben duzzogsz, érdemes megtalálni az arany középutat.

Az első üzenet azonnal megszabja a beszélgetés további irányát (Fotó: pixabay.com)

A veszekedés utáni első üzenet fontos dolog, hiszen rögtön megszabja a beszélgetés további irányát. Ha békülni szeretnél, érdemes megválogatnod a szavaidat. De mit érdemes írni, ha a kompromisszumot tartod szem előtt?

Ha bűntudatod van a veszekedés miatt, vagy amiatt, amit mondtál

„Kérlek, ne haragudj amiatt, amit mondtam”. Ha őszintén megbántál valami, akkor a legjobb, ha elmondod a másiknak. Nem kell magyarázkodnod, nem kell megalázkodnod, csak elmondanod, amit érzel. A béküléshez jó kezdet lehet, ha tudatában vagy, hogy valami durvát mondtál, és megérteted vele, hogy ennek ellenére nem akartad megbántani.

Ha úgy érzed, nem hallgat meg a párod

„Nem vagyok biztos benne, hogy megértetted, mi a véleményem. Nem kell egyetértened velem, de szeretném, ha beszélnénk róla, és meghallgatnál. Mikor tudnánk higgadtan leülni, hogy megbeszéljük?” Ha úgy érzed, hogy a másik fél lesöpörte az asztalról a véleményedet, adj még egy esélyt a megbeszélésnek. Ne az legyen a célod, hogy mindenáron meggyőzd a másikat, inkább az, hogy akkor is találjatok valami megoldást, ha nem értetek egyet.

Ha a megfelelő hangnemben írsz, akkor gyorsan ki is békülhettek (Fotó: pixabay.com)

Amikor még nem vagy kész rá, hogy megbeszéld vele

„Egy kis időre van szükségem, hogy átgondoljam ezt az egészet, de hidd el, szólni fogok, amikor jó lenne újra beszélni róla.” Ha még mindig sértődött vagy, nyugodtan kérj egy kis időt, hogy kiszellőztesd a fejed. Amikor túltetted magad mindazon, amit a veszekedés hevében egymás fejéhez vágtatok, már tisztább fejjel tudtok beszélni arról, ami a veszekedést okozta.

Amikor a párod nagyon megbántott

„Szeretném, ha tudnád, hogy nagyon megbántottál, amikor… Nem tudom, hogy mikor tudok ezen túllépni, de örülnék, ha bocsánatot kérnél.” Bár szeretnéd, hogy a párod bocsánatot kérjen a bántó viselkedéséért, még egyáltalán nem biztos, hogy meg is fogja tenni. Ez az üzenet azonban mindenképp fontos, ha szeretnéd, ha megértené, hogyan is érzel.

Amikor még a zsigereidben van a veszekedés

„Nem akarom fokozni, de szeretném, ha én is elmondhatnám a véleményemet, mert ez fontos nekem.” Ne támadj, ne személyeskedj, ne akard azonnal folytatni, de próbáld megmagyarázni neki, mit is érzel. Csak a saját érzéseidről beszélj, ne őt minősítsd, és ne próbáld kitalálni, mit miért mondhatott. Egyszerűen csak értesd meg vele, hogy ez neked fontos, és szeretnéd, ha ő is figyelembe venné a véleményedet.

Ne írj elhamarkodottan, de ne is duzzogj egész nap (Fotó: pixabay.com)

Ha azt szeretnéd, hogy a veszekedés dacára ugyanolyan legyen a kapcsolatotok

„Utálok veled veszekedni, szeretném, ha megbeszélnénk a dolgot, és helyrehozhatnánk a kapcsolatunkat.” Sokaknak kicsit félelmetes egy ilyen üzenetet elküldeni, hiszen a legtöbbünket arra tanítottak, hogy ne adjuk ki az érzelmeinket. Pedig sokkal jobb, ha a másik is tudja, hogy a kapcsolat fontos neked, és nem akarod, hogy minden elromoljon egyetlen veszekedés miatt.

Ha úgy érzed, túlreagáltad

„Lehiggadtam, és már értem, hogy kicsit túlreagáltam a dolgot. Szeretném, ha még egyszer beszélgetnénk erről, most kiabálás nélkül.” Ha tényleg úgy érzed, hogy túlreagáltad az egészet – és nem csak ő akarja veled elhitetni, hogy te vagy a hibás, mert mindent túldrámázol – akkor érdemes megkérni a másikat, hogy vegyen részt egy újabb, ezúttal higgadt beszélgetésben. Légy őszinte, és éreztesd vele, hogy kompromisszumra törekszel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza