Létrehozva: 2021.08.07.

Tíz veszélyes pasi – ezért vonzódsz hozzájuk

Mindig ugyanazt a típust vonzod be? Úgy érzed, hogy messze elkerülnek a normális férfiak, mert mindig valamilyen veszélyes pasi lesz a párod? Megmutatjuk, mi lehet ennek az oka!

Szinte már közhely, hogy a legtöbb nő a rosszfiúkra bukik. De vajon miért vonzóbb a legtöbb nő számára a veszélyes pasi, mint az, aki mellett érzelmileg is biztonságban lenne? A választ a saját lelkedben is érdemes megkeresni. Ha rájössz az okokra, akkor talán a következő kapcsolatod már egészségesebb lesz. A változáshoz a legtöbbször szakember, például pszichológus segítségére van szükség, de megéri szembesülni a mélyen fekvő sérüléseiddel!

A nárcisztikus férfi először elbűvöl, azután tönkretesz
Fotó: Pixabay.com

A nárcisztikus: a veszélyes pasi legártalmasabb típusa

Elsőre elbűvölő, mindig ő a társaság középpontja. De amint leesik róla az elbűvölő maszk, máris tönkretesz: módszeresen töri meg az önbizalmadat. Ha tartósan ehhez a típushoz vonzódsz, valószínű, hogy nem szereted eléggé magad. Ezt a bizonytalanságot érzi meg a nárcisztikus partner. Igyekezz dolgozni az énképeden és az önszereteteden, akár szakember segítségével.

Az érzelmileg elérhetetlen: aki mindig kicsúszik a kezedből

Eltűnik, majd felbukkan. És persze soha nem mondja ki, hogy valóban szerelmes beléd, inkább csak játszik az érzéseiddel. Ha mindig a veszélyes pasi e típusával randizol, lehet, hogy valahol mélyen úgy érzed, nem érdemelsz meg egy jó kapcsolatot. Valaki, valamikor még gyerekként cserben hagyott, és nem volt elérhető számodra. Kezdd azzal a gyógyulást, hogy megbocsátasz ennek az embernek.

Az érzelmileg elérhetetlennél sosem lehetsz az első
Fotó: Pixabay.com

A lelki sérült: akin mindig segíteni akarsz

Ő kevesebbnek érzi magát nálad, te viszont a csiszolatlan gyémántot látod benne. Segíteni akarsz rajta, és meg akarod gyógyítani a sebzett lelkét. Valójában magadat tartod felelősnek olyan dolgokért, amit nem is te követtél el. Lehet, hogy elkövettél egy hibát, vagy kihagytál egy lehetőséget valamikor az életedben, és ezt próbálod kompenzálni? Engedd el végre a múltat, és hidd el, hogy nem kell mindenkit neked felemelned!

Az elkötelezettség-fóbiás: a veszélyes pasi, aki csak hiteget

Előtted csak rövid kapcsolatai voltak, és úgy érzi, bőven van még ideje megállapodni. Épp ezért a kedvenc kifejezése a „majd egyszer”. De egy idő után világosan kiderül, hogy a majd egyszer soha nem jön el. Miért vágysz olyan kétségbeesetten arra a kis figyelemre, amit tőle kaphatsz? Fogalmazd meg világosan, mit vársz egy stabil kapcsolattól, és ne ehhez a csapodár pasihoz ragaszkodj, hanem az elveidhez.

A parazita szó szerint belőled él
Fotó: Pixabay.com

A parazita: szó szerint a véredet szívja

Mindig segítségre szorul, és természetesen mindig neked kell kisegítened a bajból, úgy anyagilag, mint érzelmileg. Te pedig segítesz, mert nincs rendben az önértékelésed, és úgy érzed, hogy az önzetlen szeretetnek nincs határa. Pedig nagyon is meg kellene húznod a határaidat, és ha átlépi őket, véget vetned a kapcsolatnak. Mielőtt újra randizni kezdenél, tedd rendbe a saját önbecsülésedet, hogy ne azt üzend tudat alatt a parazitáknak, hogy téged ki lehet használni.

Az erőszakos: egyszerre megalázó és veszélyes pasi

Lekezelően beszél veled, mindenért téged hibáztat, és a társaságban is folyton a te rovásodra viccelődik. Te pedig tűröd, mert úgy gondolod, hogy alárendelt vagy. De miért hiszed, hogy büntetlenül megsérthet? Gondold át, milyen példát láttál otthon, és hol van a férfias határozottság és a szóbeli bántalmazás közötti határ!

A gyenge: minden döntés a tiéd

Minden jó úgy, ahogy te akarod, de minden döntés a tiéd, ő csak bólogat. És hiába is várod, hogy megfogalmazza a vágyait vagy a véleményét. A határozott nőkre szívesen akaszkodnak ár az ilyen bólogató Jánosok. Ez egy ideig kényelmes, de számíts rá, hogy ha döntésre kerül a sor, akkor nem számíthatsz rá. Épp ezért merj épp olyan határozott embert választani, amilyen te vagy. Lehet, hogy kicsit konfliktusosabb lesz a kapcsolat, de egyenrangúbb is.

A foglalt: a veszélyes pasi, aki csak rád veszélyes

A felesége számára teljesen átlagos férj – téged viszont tönkretesz, mivel soha nem fog elválni tőle a kedvedért. Hidd el, ha válófélben van (vagy ezt mondja neked), akkor még házas. Ne vállald fel a „pótkerék” szerepét, mert a szerető státusza nem jelent semmi jót. Inkább az önértékelésedet tedd rendbe – a foglalt, veszélyes pasi csak akkor vonzó számodra, ha nem hiszed el, hogy megérdemelsz egy valóban jó kapcsolatot.

Attól, hogy válófélben van, még nős!
Fotó: Pixabay.com

A menő: hasonlítani akarsz hozzá

A menő pasi általában zenész, divatikon, vagy egyszerűen olyan gazdag, hogy mindenki irigyli. A társaság központja, akinek mindig van egy jó sztorija. Te pedig valószínűleg megtiszteltetésnek érzed, hogy éppen veled kezd, és szeretnél mindenben hasonulni hozzá. A kapcsolattól azt várod, hogy te is olyan menő leszel, mint ő. De vajon miért nem hiszed el, hogy már azelőtt is menő voltál, hogy megismerted? Miért kell valaki, aki kiment a jelenlegi életedből, ahelyett, hogy megteremtenéd magadnak azt az életet, amire vágysz?

A papíron tökéletes: épp csak nem vagy szerelmes belé

Minden olyan szempontnak megfelel, amit felírtál a képzeletbeli listádra. Jól néz ki, jó állása van, van humora, az ágyban is megértitek egymást, és szeret – épp csak te nem érzed a lángolást, de nagyon igyekszel meggyőzni magad róla, hogy ő az igazi. Valószínűleg kicsit maximalista és túl racionális vagy, nem hiszel az érzelmekben. Pedig néha fontosabb a kémia, mint az, hogy a választottad minden szempontból megfelelő legyen. Merd megélni a szenvedélyes érzelmeket, de persze tudd, hogy hol a kompromisszumok határa!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

vg.hu

Vaskupola Magyarországon: végre megérkeztek az izraeli csúcsradarok – fotók

ripost.hu

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár

vg.hu

A Richter bevétele 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, meg is van az eredménye

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza