OTTHONKA

A kerti törpe már a múlté, Szicsi néni gömbölyű feneke mindent visz

Eddig a kerti törpe volt a sztár a virágágyások között, de ahogy elnézzük Böhönyén élő olvasónk ötletét, most már egész biztosan más a trend. Jön Szicsi néni!
  • Szerző:

Egy szépen ápolt virágoskert közepén állva az embernek bizony akad néha olyan érzése, hogy valamivel meg kéne még fejelni az összhatást. Jó, jó, a kerti törpéknek talán tényleg befellegzett, de hát madáritatóval, paddal, vagy épp csobogóval miért ne próbálkozhatnánk? Böhönyén élő olvasónk, Fisli Franciska ennél sokkal vagányabb megoldásban gondolkodott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szicsi néni kerek hátsója bizony vonzza a tekintetet....(Fotó: Fisli Franciska)

 

Szembejött a neten egy szerethető fazon

„Amikor megláttam az interneten a bájos női figurát, azonnal megtetszett. Színes ruhában hajlong, messziről úgy tűnik, mintha valaki épp gyomlálna, amolyan igazán szerethető fazon. Megmutattam a komaasszonyomnak, neki is tetszett, így nekiálltunk. Hozzáteszem, nem ez az első közös alkotásunk, sőt, egész jól összeszokott páros vagyunk már együtt. Én rajzolok, ő vág, csiszolunk, festünk, közben jókat beszélgetünk”- meséli az egyébként 38 éves, gyógypedagógiai asszisztensként dolgozó Franciska.

 

Irány a szuper lakókocsiműhely!

Műhely lett a lakókocsiból. (Fisli Franciska)

A közös munka pedig a komaasszony műhelyében zajlik, ami nem más, mint egy kiszuperált és átalakított lakókocsi, itt vannak a szerszámok is. Hogy a két hölgy teljes összhangban, oldottan tud együtt alkotni, annak az igen közeli rokoni és baráti kapcsolat is az oka. A komaasszonyként emlegetett lakókocsiműhely-tulajdonos: Tóthné Garai Márta olvasónk fiának a keresztanyja.

Íme, a Szicsi nénit létrehozó erős női csapat! (Fotó: Fisli Franciska)

Aki szokott barkácsolni, pontosan tudja, hogy az alkotás folyamata milyen sodró tud lenni, az ember belebonyolódik és olyankor teljesen kizökken az időből. Úgy röppennek el az órák, hogy észre sem vesszük. Nos, pontosan ez történt Franciskával és Mártával, de ők viszonylag gyorsan végeztek.

Imádják a járókelők Szicsi néni popiját

„A figura alapja OSB lapból van. Szalagfűrésszel, dekopírfűrésszel és vizes bázisú festékkel dolgoztunk. Néhány óra alatt össze is dobtuk a művet. Bevallom, mind a ketten elégedettek voltunk vele. Sokat nevettünk, miközben festettük, piros szoknyát kapott fehér virágokkal.

Szicsi néni mellett a kertben több kedves tárgy is megfér. (Fotó: Fisli Franciska)

Végül nevet is adtunk neki: Szicsi néni lett. Két lécet erősítettünk a lábrészéhez, ennek segítségével szúrtam le a virágaim közé. Nagyon feldobta azt a részt! Sokan megállnak, megnézik. A Facebookon nagy sikerünk volt, aminek nagyon örültünk. Sok jó szót kaptunk. Nagyon élvezzük a barkácsolást, alkotást. Valamit mindig kitalálunk. Ha jön a hétvége, csak úgy dőlnek belőlünk az ötletek, s ha belépünk a lakókocsiba, tutifix, hogy összedobunk valamit” – mondta olvasónk, mi pedig szertettel várjuk tőle az újabb csodákat!

Szívet melengető ováció

Amikor Franciska megmutatta munkájuk eredményét az interneten, valóságos kommentáradat zúdult a posztjára. Mindenki szívét azonnal megmelengette a kertben hajlongó, színes szoknyás, gömbölyded nénike. Annyi melegség, annyi szeretet van az alakjában, hogy egyszerűen nem tudták szó nélkül hagyni és persze Szicsi néni rengeteg lájkot kapott. Mi is hozzátesszük egyet, mert szerintünk is zseniális lett!

Nem szűnt az áradat a poszt alatt: mindenki csak gratulálni tudott Szicsi nénihez:

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?