ÉLETMÓDI

Szódabikarbóna a körömlakkra? Meglepő az eredmény! Videó

Házi praktikákat teszteltünk.
  • Szerző: BZ

Sorozatunkban azokat a házi praktikákat próbáljuk ki, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek az interneten. Ezúttal azt teszteltük, vajon tényleg leszedhető-e a körömlakk, ha nincs otthon körömlakk lemosó. Sok ötlet fellelhető a világhálón. Utánajártunk, melyik működik... Cikkünk alján pedig videóban is láthatod a bizonyítékot!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

instagram

Ecet

A népszerű javaslatok között szerepel, hogy hígítatlan ecetben 10 percig áztatva ujjaid könnyedén leszedhető a korábbi lakkréteg. Sajnos tévedés. Semmiféle változás nem történt...

Dezodor

Meglepő fortélynak hat, hogy fújd be a körmöd dezodorral, majd töröld át alaposan. A várt döbbenetet azonban nem hozza el a módszer: bár kellemes illatú lesz a lakás, az égvilágon semmi egyéb eredménnyel nem jár ez a trükk.

Újabb réteg lakk

Ha bekened egy újabb réteg lakkal körmödet, és azonnal át is törlöd egy vattakoronggal, akkor makulátlan lesz a körmöd. Ezt állítják a netes tippek. Nos, ha makulátlan nem is lesz, de a módszer valóban működik. És még az is mindegy, milyen színű lakkal dolgozol.

Szappan és citrom

Elvileg csodát tesz, ha 5 percig kézmeleg, szappanos vízbe áztatod kezed, majd citrommal dörzsölöd át. Amellett, hogy időigényes és macerás a javaslat, még sajnos kudarcra is van ítélve. Meg sem moccan a lakk ezután a körmödön.

Szódabikarbóna

Vajon a szinte mindent megoldó szódabikarbóna hatásos lehet körömlakk leszedésére? Elvben akár fel is lazíthatná a rétegeket... Kipróbáltuk. 10 percig áztatás fele-fele arányban kikevert szódabikarbónás vízben teljesen értelmetlennek bizonyult.

És hogy mindez hogyan néz ki a gyakorlatban? Íme a videó!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?