ÉLETMÓDI

Szódabikarbóna és ecet: így vess véget az otthoni poloskainváziónak!

Megállíthatatlanul özönlenek be a lakásba a poloskák. De van ellenük megoldás!
  • Szerző: Ripost

Hiába van vége a nyárnak, a poloskák özöne nem akar megszűnni. Sőt a helyzet az, hogy ilyenkor, amikor már hűvösek az éjszakák, és érzik a hideg időszak közeledtét, ők maguk is menedéket keresnek.

Biztosan te is tapasztaltad már azt a szinte érthetetlen jelenséget, hogy még akkor is képes felbukkanni egy-egy ilyen büdös és legtöbbek számára gusztustalan bogár, amikor nincsenek is nyitva az ablakok. Ennek oka az, hogy ügyesen megtalálják a párkány körüli repedéseket, illetve a redőnyök tokjának külső részén keresztül is kényelmesen bemásznak, hiába tehát a szúnyogháló.

Most három olyan trükköt is mutatunk, ami segítséget nyújthat a kellemetlenségben.

1. Szódabikarbóna és ecet

Fél liter langyos vízbe keverj 1 teáskanál szódabikarbónát és ugyanennyi ecetet. Öntsd a keveréket egy szórófejes flakonba, és fújd be vele az ablakpárkányok külső, részét, a nyílászárók repedéseit valamint a redőny tokját. Ez a keverék távol tartja a betolakodókat, és nem kell vadásznod rájuk a nappalidban.

Mutatjuk a következő tippet is! LAPOZZ!


2. Fokhagymás permet

Szintén egy szórófejes flakonra lesz szükséged. Fél liter vízhez keverj 4 teáskanál fokhagymaport. De használhatsz akár nyers fokhagymát is: nyomj 3 gerezddel a vízbe, és hagyd 1-2 órát állni a keveréket. Ezután szintén permetezz, itt már viszont azt javasoljuk, hogy tényleg inkább a külső felületeket kezeld, hiszen a fokhagyma kellemetlen szagú lehet nem csak a poloskák, de a családod számára is. Cserébe viszont látványosan hatásos a nem kívánt ízeltlábúak ellen.

És még nincs vége! Van még trükk a tarsolyunkban, LAPOZZ!


3. Illóolajok

Vannak a fokhagymán kívül olyan olajok, melyek számunkra ugyan kellemesek, a poloskák viszont irtóznak tőle. Ilyen például a mentaolaj és a teafaolaj. Mentaolajból 10 cseppet adj fél liter vízhez, teafaolajból pedig 60 cseppet ugyanennyi vízhez. A keverékkel töröld át azokat a területeket, ahol vélhetően behatolnak a poloskák, vagy ahol gyakran látogatnak meg téged. Jelentősen csökkenteni fogja a számukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?