Létrehozva: 2020.09.28.

Szögletes, kerek, ovális, szív alakú – így válassz az arctípusodnak megfelelő szemüveget

Szemüveget elsősorban a funkcionalitása miatt hord az ember, azaz a legfontosabb, hogy tökéletesen lásson benne. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a szemüveg a divat részévé vált, így azon is el lehet gondolkozni, melyik a legelőnyösebb megoldás. Ez jelentősen függ az arc formájától. (X)

Mielőtt belemegyünk, milyen fejformák léteznek, illetve melyikhez milyen modellt érdemes választani, szögezzük le: a szemüveg elsősorban a tulajdonosának kell tetsszen. Ha az alábbi javaslatokkal nem ért egyet valaki, semmi probléma nincs. A többség esetében igazak a tanácsok, ám ha valaki imádja a kerek keretet, nyugodtan maradjon amellett akkor is, ha a fejformájához nem az passzol a legjobban. A lényeg, hogy a szemüveg viselése komfortos érzést jelentsen.

Négyes tagolás

Ami az arcformákat illeti, többféleképpen különböztetik meg ezeket, mi a szögletes, kerek, ovális, szív alakú négyes tagolásban hiszünk. A kereteket vizsgálva beszélhetünk teljes keretes szemüvegről, félkeretesről vagy keret nélküliről is. Ami a stílust illeti, örök klasszikus a pilótafazon, létezik szögletes, macskaszem, kerek, ovális, vagy az angol szakkifejezéseket használva oversize, browline, tiny, pillow és flat top kialakítás is. A választás előtt ezeket kell alaposan átbogarászni, például az eyerim collection megoldásai között.

Ami a szögletes arcformát illeti, érdemes ebben az esetben olyan keretet választani, amely kontrasztot ad, elmossa a határokat, erre a kerek és az ovális modellek a legjobbak. A kerek arc esetén fordított a helyzet, ilyenkor bátran szét lehet nézni a szögletes formák között, a legtöbb előnyösen áll majd. Egy szemüveg óhatatlanul is befolyásolja egy arc összképét, állandó viselése esetén érdemes odafigyelni az összhatásra.

Forrás: freepik.com

Az ovális arc abban különbözik a kerektől, hogy hosszúkásabb – ez a típus esik a legközelebb az általánoshoz. Mivel az ovális fejforma a legtöbb szempontot figyelembe véve szabályos, nem kell rajta egy szemüveggel „alakítani”, azaz bármilyen típusból válogathat az ember. A szív alakú arcnál más a helyzet: mivel itt a homlok hangsúlyos, nem jó ötlet olyan szemüveget választani, amely erősíti ezt a hatást.

Mindenki találhat megfelelő modellt

A fenti tanácsok általánosak, nem győzzük hangsúlyozni, hogy személyenként változhatnak. Az is fontos, hogy egy arcforma lehet kevert jellegű, azaz az említett négyből több kategóriába is besorolható. Ilyenkor kár vesződni a tökéletesség vágyával, egyszerűen olyan keretet kell választani, ami tetszik, ha felvéve visszaköszön a tükörből.

A jól megválasztott keret ellensúlyozza az arc vonásait, arányosabbá teszi az összképet, ám nem törvényszerű, hogy valakinek ez a célja a megjelenéssel. Lehet úgy is választani, hogy a keret felerősítse az arc jellegzetességét, ebben az esetben a fentiekhez képest éppen fordított módon kell kiválasztani a modellt.

Jó hír: mivel keretekben hatalmas a választék, biztos, hogy mindenki talál megfelelőt. A lényeg az, hogy a külvilág szabályai helyett figyeljünk a saját véleményünkre, valamint hogy elsősorban inkább egy keret minőségével törődjünk, mint annak formájával.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

life.hu

Ha egyetlen kozmetikumot használsz lefekvés előtt, ez legyen az

magyarnemzet.hu

Gyűlöletcunami és lincshangulat Magyar Péter vidékjárásán + videó 

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban