ÉLETMÓDI

Szórj sót a szőnyegre, és bámulatos lesz az eredmény!

Csodát mûvel otthonodban a só! És nem csupán a konyhában, főzés közben.
  • Szerző: Ripost

A só minden háztartásban megtalálható, a konyha nélkülözhetetlen kelléke, viszont ennél még sokkal többet is tud! Meglepően nagy hasznát veheted a háztartásban is!

Mutatjuk, hogyan segít neked otthonodban!

1. Szórd a szőnyegre

Ragyogóvá és élénkké teszi a színeket a só. Ráadásul folttisztító hatása sem mellékes. Dörzsöld át erősen megsózott meleg vízzel a szőnyeget vagy a kárpitot, szárazás után porszívózd át, és nagyszerű lesz az eredmény.

2. Szórd a vasalóra

Tisztítsd meg a vasalód egy egyszerű és könnyű módszerrel, így biztos lehetsz benne, hogy vasalás közben még véletlenül sem ejtesz foltot a ruhádon. Szórj sót egy papírlapra, majd ezen futtasd végig a forró vasalót néhányszor. Makulátlan lesz a vasaló talpa.

3. Szórd a falra

A szögek vagy csavarok által keletkezett lyukakat, de akár egyéb sérüléseket is megjavíthatod fehér faladon, ha 2 evőkanál sót, ugyanennyi kukoricakeményítőt és 5 teáskanál vizet sűrű pasztává keversz, és ezzel tömöd be a lyukat.

Nincs még vége! LAPOZZ!


4. Szórd a fonott bútorokra, kosarakra, tárolókra

Márts sós melegvízbe egy puha sörtéjű kefét, és ezzel dörgöld át a fonott holmikat. Így megőrzik új jellegüket, épségüket és színüket. Elegendő mindezt 6-12 havonta megtenned.

5. Szórd a cipődbe

A zárt cipők kellemetlen szagát és fölösleges nedvességtartalmát is prímán megoldja, ha sót szórsz belsejükbe éjszakára. A só magába szívja a nedvességet és a szagokat is, elég kiráznod a cipőből reggel, esetleg puha ronggyal áttörölnöd, és már bátran fel is veheted a lábbelit.

6. Szórd a gyertyákra

Ha szereted a gyertyafényt, de zavar, hogy sok csöpögéssel jár mindez, ráadásul sokszor felemásan égnek a gyertyák, így hamar ki kell őket dobnod, akkor van megoldás. Áztasd az új gyertyát néhány órára erősen sós vízbe. Észre fogod venni, hogy utána majd sokkal egyenletesebben ég, és nem fog mindent összeviaszozni sem.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?